![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2005
|
Kemik Sistemi = Skinned Mesh = Bones = Skeleton Animation ...Hakkında sağlam bir uygulama kodu bilen mevcutmu? Evet... ve paylaşırsa çok sevinirim, kendim bir şekilde yapmayı dedim ama sanırım standart dışı birşey oldu! Kılavuz alacağım iyi bir örnek bulamadım ve olursa çok işime yarayacak |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
| http://www.devmaster.net/engines/eng...tails.php?id=4 bu sitede açık kaynak kodlu game-engine bulabilirsin. irrlich kodunun sadeliği yüzünden seviliyor. ve skeletal animation a izin veriyor. ( Bir 3D programda hazırlanıyor animasyon, program animasyonun herhangi bir frame aralığını oynatabiliyor.) examples klasöründe bunun örneği var. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
OGRE de var ve SkinnedMesh işlemini kendi formatıyla başarabiliyor fakat olayı motordan ayırmak zor. Sanırım Irrlicht'i Quake MD2 ve MD3 formatlarını kullandığı için SkinnedMesh olayı yok, bunlar dışında başka bir yapı destekliyorsa olabilir ama sadece bunlar varsa Vertex Trans... işlemi yapıyor
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
skinning yapamıyordan kastın nedir anlamadım. galiba genel formatlara çalışmak istemiyorsun. ama bu motorların hedeflerinden biri de "grafiker ile programcının sorumluluklarını birbirinden ayırmak" yani tüm mesh , skinning ve animasyonlar bir 3D program ile yapılıyor, yaygın kabul görmüş formatlarla oyuna aktarılıyor. programcı mesh ile yada skin ile doğrudan uğraşmıyor. |
| | |
| | #6 (permalink) | ||
| Alıntı:
Alıntı:
| ||
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
skeletal Animation != skinning ( veya skinned mesh ) ... yukarıdaki 3D file format patentleri ile ilgili herhangi bir kısıtlama olduğunu zannetmiyorum. olsa LGPL ya da GPL lisanslı game-engine ler bunları kullanmaz. | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |