![]() | |
| | #1 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
regiteryden wallpaperin degerini degistiriyorum ve bir html dosyasinin adresini veriyorum ancak windows bu degeri bir dahaki neustartda okuyor hemen okumasi icin ne yapabilirim register degerlerini okumaya nasil zorluyabilirim windowsu |
| | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: M86
|
BroadcastSystemMessage(BSF_POSTMESSAGE,BSM_ALLCOMP ONENTS,WM_SETTINGCHANGE, SPI_SETDESKWALLPAPER, 0); sanırım yapabilirisin ??? burada update için SystemParametersInfo'u kullanmış http://msdn.microsoft.com/coding4fun...spx?print=true |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Alıntı:
o fuksiyonda sorun su wallpaperi sadece bmp yada jpg olarak ekliyebiliyorsun ama aklima bisey geldi regedit degeri yazdiktan sonra ekran cözünürlügünü kiprastirip sonra yeniden eksi haline getircem kullanici ulan ne oluyor düsüncesine kapilabilir ama sanirim isler | |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
euclidus@ hic böyle biseyle ugrastin mi http://msdn.microsoft.com/library/de...tingchange.asp sisteme bir registrde bir degisiklik oldugunu bildire biliyormusun ama anladigim kadariyla bu kendi icinde bir konu söyle bir linkde var buda yolamak icin http://www.webtropy.com/articles/art...?f=SendMessage bu linktede windowsun degisik oyuncaklarini listesi var ilginc her eve lazim ama ben nasil kullanildigini anlamis degilim http://www.pinvoke.net/ ne diyelim wellcome to the windows programming |
| | |
| | #6 (permalink) | ||
| Alıntı:
Ayrıca kara_lahana ben ilk mesajımda sanki bunu önermiştim ![]() ama seni kınamıyorum ceviz.net'ın ortak problemi bu. Kimse asla okumuyor Alıntı:
| ||
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
ben apilerde yeniyim okusamda anlamamis olabilirim sanirim buda ceviz sakinlerinin mutemadiyen olan sorunlarinda millet ögrenmek icin burda o alanda hic bisey bilmiyorusa dolayisiyla terimlerde yapanci gelebiliyor | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Kod: using System;
using System.Runtime.InteropServices;
namespace ConsoleApplication3
{
/// <summary>
/// Summary description for Class1.
/// </summary>
class Class1
{
/// <summary>
/// The main entry point for the application.
/// </summary>
//[STAThread]
const int SPI_SETDESKWALLPAPER = 20;
const int SPIF_UPDATEINIFILE = 0x01;
const int SPIF_SENDWININICHANGE = 0x02;
[DllImport("user32.dll", CharSet = CharSet.Auto)]
static extern int SystemParametersInfo(
int uAction, int uParam, string lpvParam, int fuWinIni);
[DllImport("user32")] public static extern int BroadcastSystemMessage(int dw, int pdw, int un, int wParam, int lParam);
static void Main(string[] args)
{
int WM_SETTINGCHANGE = 26;
SystemParametersInfo(SPI_SETDESKWALLPAPER, 0, "C:\\Documents and Settings\\user\\Desktop\\xxxxyan.htm" , SPIF_UPDATEINIFILE | SPIF_SENDWININICHANGE);
BroadcastSystemMessage(0,0,WM_SETTINGCHANGE,0,0);
}
}
}
yanliz htmlle calismiyor bende regedit kendim editledim sonra BroadcastSystemMessage yukaridaki degerleri yoladim (degerler googleden toparlama ) int WM_SETTINGCHANGE = 26; neden mi 26 bende bilmiyorum bir VB örnegindeki hecdecimal sayiyi decimala cevirdim 26 cikti biz buna sallamasyon programlama diyoruz ya api kitabim yakinda geliyor bu konulara daha hakim olmamlazimdir öyle gözükuyor |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
| Alıntı:
| |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Alıntı:
BroadcastSystemMessage(0x10,0x0,0x1A,0x14,0x0); yapmalısın ve düşündümde OLE kullansak bu iş daha kolay olabilir IActiveDesktop Interface Direkt HTML seçeneyi bile var | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |