Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Genel Programlama

LinkBack Seçenekler
Eski 21/08/2005, 23:19   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan Programcılığa başlama hakkında...

Arkadaşlar ben html ve css yi iyi bilip kullanabilen birisiyim. javascript veya herangi bir veritabanı programını bilmiorum. Ben şimdi programcılığa başlamam gerektiğini düşünüyorum. Eğer programcılığa başlamadan html ve css'den sonra ne öğrenmem gerekiosa yazabilirsiniz. Ama programcılığa başlamak istiyorum. En baştan sıfırdan ve kolay olarak ne öğrenmem gerekiyor. İlk başta hangi dili anlamam gerekiyor.
Online destek verebilecek bir arkadaşım varsa msn adresim: msnfatihcetin@hotmail.com
Online destek veremeyecek arkadaşlarımı da görüşlerini ve önerilerini buraya yazarsalar çok memnun olurum.
Şimdiden çok teşekkür ederim tüm ceviz ailesine...
webmaster_dadas hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22/08/2005, 12:51   #2 (permalink)
Üye

Cekici Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.

Kolay bir dilden başlamak istiyorsan VB 6.0
Yok birazcık gelişmiş olsun diyorsan VB.NET
Ben kaldırırım n'olcak hallederiz diyorsan C yada C.NET derim

Reklam Oku Para Kazan
Cekici hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/08/2005, 00:11   #3 (permalink)
İri Ceviz

KaravanaBatu Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İskenderun

Java diyorum ben.Çünkü ücretsiz, daha uyumlu.Her sistemde çalışır.Eğer yok diosan Java ya C# olabilir.Ama Microsofta biraz dikkat et.Uyumluluk sorunu var.http://turkish.joelonsoftware.com adresindeki Microsoft API savaşını Nasıl kaybetti? başlıklı makaleyi okursan iyi olur.Eğer Java öğrenirsen JSP de öğrenmiş oluyorsun sanırm.C# ta öle.Eğer c# bilirsen asp.nete entegre edebiliyon.Gerçekten çok zor bi seçim senin için ama ben sana tavsiyem Java öğren web dili olarak ta kullanırsın sonra da PHP öğren hem web programcısı hem masaüstü programcısı olursun
KaravanaBatu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/08/2005, 00:16   #4 (permalink)
İri Ceviz

KaravanaBatu Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İskenderun

Ayrıca http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=8991 (Java nin iyi yanlari & mvc [pdf]) adresindeki .pdf yi indirirsen çok iyi bi yol gösterici olur sana
KaravanaBatu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/08/2005, 10:01   #5 (permalink)
Üye

Kardeş benim tek bir tavsiyem var. sen microsoft amcamıza uy. bak ilerde bu işi profosyonel olarak yapmaya kalkarsın. Bilginin tastiki için sertifika alma ihtiyacı hissedersin mecburen C# ve asp.net' e yönelirsin. unutma. Bir dil öğrenmen yeterli. yani önce şundan başlayımda sonra bu dile geçiyim diye düşünme. ASP.net ve C# çok önemlidir.
bir makalede şöyle diyordu. "Java C++' ı döver. Ama C++'ın babası Javanın babasını döver." bu nedenle C++, C#, asp çok daha büyük öneme sahiptir. C#' ı öğrenirsen javaya yönelmeye kaltığında 15 gününü ayırman yeterli olur.java C++ ın türevi olan bir dildir.C#; C++' ın bütün yönlerini ve javanın bütün artılarını bünyesinde barındırır. Karar senin.
sistem_memedim hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık