Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Donanım

LinkBack Seçenekler
Eski 11/07/2005, 18:20   #1 (permalink)
Eski Cevizci

Varsayılan Bad Sector

Laptop'ımı hardiskinde bad sector oluştuğu için tamire bıraktım.. Yarın yeni harddisk takacaklarını söylediler; ama kafamda soru işaretleri oluştu..

Burada bir hile yapılabilir mi? yani bad sector olan kısmı kesip, aynı hardiski bana "al tamir ettik" diye geri verme olasılıkları var mı?
+hard diskte bad sector olup olmadığını veya hard diskin değiştirilip değiştirilmediğini nasıl kontrol edebilirim?(işaret koy demeyin, bilgisayar serviste)

scan diski, sadece sistem yanlış kapanırsa yapıyor bilgisayar..(-ki orada, bilmem kaç kilobyte badsector var diyordu zaten.. ama bunu bilgisayarı teslim alınca hemen orada deneyemem..(çünkü, bilgisayarı hatalı kapat, -ki scan disk yapsın diye bekleyecek zaman olmayacaktır) my computerdaki scan disk olayını ise göremedim.. bi arkadaşta yapmıştık.. ama o da, bad sector falan var mı diye bakmıyordu sanki??

ne dersiniz? teknik sevis(makina garantide hala - toshiba) bir hile yapabilir mi? ve bu olası hileden nasıl korunabilirim?
duckula hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11/07/2005, 19:07   #2 (permalink)
-

MuSty_ART Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: bursa

Bence bad sectorlu kısmı kesip kapasalar bile o belli olur.Mutlaka mb olarak eskisinden daha as olarak görünecektir.Eğer o şekilde birşey yaparlarsa mb. kıyaslamasından anlayabilirsin.
Eski 11/07/2005, 19:16   #3 (permalink)
Eski Cevizci

hard disk normalde 30gb idi.. tam olarak 30 gb mı görünmesi lazım? yani atıyorum 29.70 falan görünse bu şüpheli bir durum mudur peki?

çünkü hatırladığım kadarı ile, tam milimetrik göstermiyordu disk ebatını zaten..
duckula hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11/07/2005, 19:30   #4 (permalink)
-

MuSty_ART Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: bursa

evt.doğru.net olarak göstermiyor ama benim düşüncem bad sector kesmek için kapatırlarsa onu algılayabilirsin.Daha doğrusu şunu sorayım.bad sectoru taramada görebildinmi.Tek yerdemiydi yoksa ayrı yerlerdemi.Yani eğer birden fazlaysa kapatmaları için baya bi mb götürürler.ole 30-40 mb işlerini görmez.Çünkü 30 gblik disk işlerini zorlaştırır.
Eski 13/07/2005, 02:31   #5 (permalink)
Eski Cevizci

alper Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: .

Alıntı:
duckula, mesajından alıntı:
hard disk normalde 30gb idi.. tam olarak 30 gb mı görünmesi lazım? yani atıyorum 29.70 falan görünse bu şüpheli bir durum mudur peki?

çünkü hatırladığım kadarı ile, tam milimetrik göstermiyordu disk ebatını zaten..
30gb'lık harddiskin windows altında 30gb diye gözükmez. cünkü 1024mb=1gb olarak alır. toshiba servisinin de böyle bir uygulamaya gideceğini hiç zannetmem. eğer bir şüphen olursa makinayı alınca scandisk yaparsın yada tam olarak hatırlamıyorum ama partion magicle de bad sector varsa görebilirsin.
Eski 24/07/2005, 23:06   #6 (permalink)
Üye

alico Adlı Üyenin Profil Grafiği

E kısa yolu, HDD nin seri kodu içinde yazılı bunu gösteren programlar mevcut. Örnek alakası yok ama olsun iş görür geçen geveze komut anlar programını indirdim lisans için key yerinin üstünde hdd seri numarası yazıyordu. Bu gibi bir programla dahi hdd nin seri numaranı alırsın gelen yeni hdd seri numarasıyla karşılaştırırsın. Baktın aynı atarsın adamların kafasına
alico hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık