![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 08/2004
|
Laptop'ımı hardiskinde bad sector oluştuğu için tamire bıraktım.. Yarın yeni harddisk takacaklarını söylediler; ama kafamda soru işaretleri oluştu.. Burada bir hile yapılabilir mi? yani bad sector olan kısmı kesip, aynı hardiski bana "al tamir ettik" diye geri verme olasılıkları var mı? +hard diskte bad sector olup olmadığını veya hard diskin değiştirilip değiştirilmediğini nasıl kontrol edebilirim?(işaret koy demeyin, bilgisayar serviste) scan diski, sadece sistem yanlış kapanırsa yapıyor bilgisayar..(-ki orada, bilmem kaç kilobyte badsector var diyordu zaten.. ama bunu bilgisayarı teslim alınca hemen orada deneyemem..(çünkü, bilgisayarı hatalı kapat, -ki scan disk yapsın diye bekleyecek zaman olmayacaktır) my computerdaki scan disk olayını ise göremedim.. bi arkadaşta yapmıştık.. ama o da, bad sector falan var mı diye bakmıyordu sanki?? ne dersiniz? teknik sevis(makina garantide hala - toshiba) bir hile yapabilir mi? ve bu olası hileden nasıl korunabilirim? |
| | |
| | #4 (permalink) |
| - Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: bursa
|
evt.doğru.net olarak göstermiyor ama benim düşüncem bad sector kesmek için kapatırlarsa onu algılayabilirsin.Daha doğrusu şunu sorayım.bad sectoru taramada görebildinmi.Tek yerdemiydi yoksa ayrı yerlerdemi.Yani eğer birden fazlaysa kapatmaları için baya bi mb götürürler.ole 30-40 mb işlerini görmez.Çünkü 30 gblik disk işlerini zorlaştırır.
|
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2003 Yer: .
| Alıntı:
__________________ I ain't goin' stop cause, There is no turning back | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2003
|
E kısa yolu, HDD nin seri kodu içinde yazılı bunu gösteren programlar mevcut. Örnek alakası yok ama olsun iş görür geçen geveze komut anlar programını indirdim lisans için key yerinin üstünde hdd seri numarası yazıyordu. Bu gibi bir programla dahi hdd nin seri numaranı alırsın gelen yeni hdd seri numarasıyla karşılaştırırsın. Baktın aynı atarsın adamların kafasına |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |