Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Genel Programlama

LinkBack Seçenekler
Eski 23/06/2005, 19:52   #1 (permalink)
Cevizci

Varsayılan hangi bölümü okumalı?

gectigimiz pazar gunu oss'ye girdim dolayisiyla hangi bolume girmeliyim dusuncesiyle bogusuyorum.
hedefim sadece ve sadece bilsayar muhendisligiydi, cunku program yazmayi adam akilli ogrenmek ve bu konuda birseyler gelistirmek benim icin bir tutku.
fakat sinavda beklenmedik bir puan aldim ve bilgisayar muhendisligini tutturamamam soz konusu. sorum bilgisayar muhendisligi yerine programci olabilmek icin hangi alternatif bolumleri secebilirim? aklima sadece endustri muhendisligi ve matematik muhendisligi geliyor. yardimci olursaniz cok sevinirim. hele bahsettigim bolumlerde (ozellikle mat. muh.) okuyan uyeler varsa yorumlariniza cok ihtiyacim var.
saygilar
selim- hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/06/2005, 19:54   #2 (permalink)
READ ONLY

Yer: MERSİN

ÖSS açıklandı mı?
MEHMET hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/06/2005, 20:04   #3 (permalink)
Cevizci

yok hayir aciklanmadi ben kntrol ettim gazeteden
fakat tercih kismini 2 haftaya sIkIstirmak isemiyorum simdiden sorusturuyorum
Eski 23/06/2005, 22:16   #4 (permalink)
Nox
Üye

Nox Adlı Üyenin Profil Grafiği

eger elektronigi seviyorsan, elektronik muhendisligini okumanı tavsiye ederim...

cunku bir $ekilde programlamayi ogrenirsin, kitaplardan, ce$itli ornekler inceleyerek kendini daha fazla geli$tirirsin...

elektronigi ogrenirsen, otomasyona gecersin ve bilgisayar ve elektronigi birle$itirir, manyak projeler geli$tirirsin...

mesela seriport'dan cihaz kontrolü,ir falan kullanirsin.
pic'ler ile her turlu otomasyon devreleri tasarlarsin, unutmaki pic'in programlamasını yaparkan, assembler veya c' ye ihtiyacin olacak.
Nox hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/06/2005, 22:38   #5 (permalink)
Cevizci

aslinda benim amacim otomasyon robotik turu seylerdi fakat aslinda programlama kismina taktigimi farkettim
peki elektronik okursam az da olsa programlama dillerinden bahsediliyo mu.. yani mutlaka zaman kisitligindan ilgilenememe gibi durumlar olusacaktir bunlar beni negatif etkilemesin istiyorum. yani vize var bosver sonra ogrenirim tarzi durumlar yasanmaz mi?
Eski 23/06/2005, 22:40   #6 (permalink)
İptal Durumu

sckz Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: the place where merely songs of Haggard is sung

ben bil. müh. teyim (yildiz tek. uni.).. ama puanım itü mat. müh. e yetiyordu.. bazen ah diyorum açıkçası.. orda okuyan arkadaşlarım var.. genelde onlar da programcılığa kayıyor.. evet bilg. mühendisliğinin programlama ile, bilgisayar bilimleri ile ilgili daha çok dersi var.. ama sadece bu derslerle yetiniyorsan hiçbişi olamıyosun.. Yani ben bizim uni deki arkadaşların elinde uni de ilgili hocalar tarafından hazırlanmış C notlarini görüyorum.. bazen içler acısı garip şeyler yazabiliyor.. Yani aslında bilg. müh. ün sana verebileceği en büyük şey, gerçekten bilg. müh olmak istiyosan bu kimlik sana büyük gaz veriyor.. derslerden pek bişi bekleyemiyorsun.. Yine de kariyer.net, yenibir.com, secretcv.com, mynet iş, gibi sitelerde aratırsan bu sektördeki şirketler genelde bilg. müh. ten mezun insanlar istiyor.. Ama senin bu alandaki bilgin, bu bölümü bitirmiş bir arkadaştan daha fazla ise o şirketler seni tercih edecektir...
sckz hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/06/2005, 23:12   #7 (permalink)
Cevizci

Alıntı:
sckz, mesajından alıntı:
ben bil. müh. teyim (yildiz tek. uni.).. ama puanım itü mat. müh. e yetiyordu.. bazen ah diyorum açıkçası.. orda okuyan arkadaşlarım var.. genelde onlar da programcılığa kayıyor.. evet bilg. mühendisliğinin programlama ile, bilgisayar bilimleri ile ilgili daha çok dersi var.. ama sadece bu derslerle yetiniyorsan hiçbişi olamıyosun.. Yani ben bizim uni deki arkadaşların elinde uni de ilgili hocalar tarafından hazırlanmış C notlarini görüyorum.. bazen içler acısı garip şeyler yazabiliyor.. Yani aslında bilg. müh. ün sana verebileceği en büyük şey, gerçekten bilg. müh olmak istiyosan bu kimlik sana büyük gaz veriyor.. derslerden pek bişi bekleyemiyorsun.. Yine de kariyer.net, yenibir.com, secretcv.com, mynet iş, gibi sitelerde aratırsan bu sektördeki şirketler genelde bilg. müh. ten mezun insanlar istiyor.. Ama senin bu alandaki bilgin, bu bölümü bitirmiş bir arkadaştan daha fazla ise o şirketler seni tercih edecektir...

peki yildiz matematik müh. nasil hic bir duyumun var mi?
Eski 24/06/2005, 00:39   #8 (permalink)
wanna sleep more

Volkan Uzun Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: CA

sckz sen yahyanin ogrencisimisin
2 senelik var programcilik
Eski 24/06/2005, 10:36   #9 (permalink)
Eski Cevizci

x-Acto Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Work Sweet Work

Bilg. Muh. puanin yetmiyorsa End. Muh ya da Mat. Muh'e nasil yetecek?
x-Acto hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24/06/2005, 10:42   #10 (permalink)
Ar-Ge

Kefukar Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Google robotlarının yanı

Bölüm kadar Üniversite de önemli sanırım... Yeterki Programlama öğrenmek için azim olsun... Hayırlısı...
Kefukar hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık