![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2005
|
gectigimiz pazar gunu oss'ye girdim dolayisiyla hangi bolume girmeliyim dusuncesiyle bogusuyorum. hedefim sadece ve sadece bilsayar muhendisligiydi, cunku program yazmayi adam akilli ogrenmek ve bu konuda birseyler gelistirmek benim icin bir tutku. fakat sinavda beklenmedik bir puan aldim ve bilgisayar muhendisligini tutturamamam soz konusu. sorum bilgisayar muhendisligi yerine programci olabilmek icin hangi alternatif bolumleri secebilirim? aklima sadece endustri muhendisligi ve matematik muhendisligi geliyor. yardimci olursaniz cok sevinirim. hele bahsettigim bolumlerde (ozellikle mat. muh.) okuyan uyeler varsa yorumlariniza cok ihtiyacim var. saygilar |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
eger elektronigi seviyorsan, elektronik muhendisligini okumanı tavsiye ederim... cunku bir $ekilde programlamayi ogrenirsin, kitaplardan, ce$itli ornekler inceleyerek kendini daha fazla geli$tirirsin... elektronigi ogrenirsen, otomasyona gecersin ve bilgisayar ve elektronigi birle$itirir, manyak projeler geli$tirirsin... mesela seriport'dan cihaz kontrolü,ir falan kullanirsin. pic'ler ile her turlu otomasyon devreleri tasarlarsin, unutmaki pic'in programlamasını yaparkan, assembler veya c' ye ihtiyacin olacak. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
aslinda benim amacim otomasyon robotik turu seylerdi fakat aslinda programlama kismina taktigimi farkettim peki elektronik okursam az da olsa programlama dillerinden bahsediliyo mu.. yani mutlaka zaman kisitligindan ilgilenememe gibi durumlar olusacaktir bunlar beni negatif etkilemesin istiyorum. yani vize var bosver sonra ogrenirim tarzi durumlar yasanmaz mi? |
| | |
| | #6 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 06/2005 Yer: the place where merely songs of Haggard is sung
|
ben bil. müh. teyim (yildiz tek. uni.).. ama puanım itü mat. müh. e yetiyordu.. bazen ah diyorum açıkçası.. orda okuyan arkadaşlarım var.. genelde onlar da programcılığa kayıyor.. evet bilg. mühendisliğinin programlama ile, bilgisayar bilimleri ile ilgili daha çok dersi var.. ama sadece bu derslerle yetiniyorsan hiçbişi olamıyosun.. Yani ben bizim uni deki arkadaşların elinde uni de ilgili hocalar tarafından hazırlanmış C notlarini görüyorum.. bazen içler acısı garip şeyler yazabiliyor.. Yani aslında bilg. müh. ün sana verebileceği en büyük şey, gerçekten bilg. müh olmak istiyosan bu kimlik sana büyük gaz veriyor.. derslerden pek bişi bekleyemiyorsun.. Yine de kariyer.net, yenibir.com, secretcv.com, mynet iş, gibi sitelerde aratırsan bu sektördeki şirketler genelde bilg. müh. ten mezun insanlar istiyor.. Ama senin bu alandaki bilgin, bu bölümü bitirmiş bir arkadaştan daha fazla ise o şirketler seni tercih edecektir...
|
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
peki yildiz matematik müh. nasil hic bir duyumun var mi? | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
sckz sen yahyanin ogrencisimisin ![]() 2 senelik var programcilik
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |