![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005
|
makinadaki fanların iyi soğutamaması sistemde bir yavaşlamaya sebep olurmu sizce bilgisayarımın bulunduğu oda yazın çok sıcak oluyor makina yanacak diye korkuyorum kasanın içini nasıl daha iyi soğutabilirim acaba
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
1) Sistem ısındıkça takılmalar, yavaşlamalar olabilir. 2) Yeni anakartların çoğunda işlemci belli bir sıcaklığa ulaştığında sistemi kapatmak yada yeniden başlatmak için seçenekler mevcut.(bkz: BIOS) 3) İşlemcilerin üzerinde gelen orjinal fanlar yerine daha iyi soğutan falar takabilirsiniz, kasanıza da ekstra fanlar takabilirsiniz. Taktığınız her fan gürültünün artmasına neden olacaktır. Gürültüden kurtulmak istiyorsanız sıvı soğutma sistemlerine bakabilirsiniz. Bununla birlikte yazın kasanın kapağını açmak da bir nebze olsun işe yarayacaktır. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Thy Soul is Thy Grace Üyelik Tarihi: 06/2005 Yer: Muratlı\Tekirdağ
|
Kasanın kapağını açarsan dikkatli ol işlemcinin kasa içindeki yerleşimine göre bu daha kötü sonuç verebilir.Benim odamda evin en sıcak odası, gece bile 25c olabiliyo ama herhangi bir sorun yaşamadım.İşlemcinin daha 56c'den fazla ısındığınıda görmedim.Zaten dayanabileceği sıcaklıkta bundan çok daha fazladır BENCE.PCalert programı var ısı belli bir seviyeyi geçince bilgiyi kapatıyo alarm veriyo böyle çok iyi özellikleri var sanada tavsiye ederim.MSI'nın sitesinde aramayla bulabilirsin.Şunuda söyleyeyim biraz garip gelecek ama WindowsXP'nin en randımanlı çalışma ısısı 9 derece.
Enson 16/06/2005 18:21 tarihinde sis651 tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| 25 Karakteri Kullanan Üye Üyelik Tarihi: 10/2003 Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
|
Freebsd'de 90 derece ustunde iyi calısıyor. Ayrıca 9 derece diyorsa Linux olmasın o?
__________________ Mi perro "mafia divertido rojo" comió a mi líder de la escuadrilla del asesinato "el comedor de los pescados". wiki.ceviz.net |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
|
yeri gelmişken işlemci model ve hızlarına göre olması gereken normal ve maximum sıcaklıkları yazan bir site varmı?
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |