![]() | |
| | #1 (permalink) |
| cevizin en küçük avatarı Üyelik Tarihi: 04/2004
|
sanırım buna tetikleme deniyor... mesela birbirine bağlı 10 larca tablo anahtar cifleriyle birbirine bağlı olsun ben ana tabloyu sildiğimde extra bir komut vermeden o ana tablo satır id(anahtarına) sahip alt tablolardaki bilgilerin hepsini silmek mümkünmü!? mümkünse bu nasıl yapılabiliyor? veritabanı:mysql sürüm:4.1.x
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et Enson 10/06/2005 10:05 tarihinde pirilti tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
tablo adi ogrenciler alanlar id,adi,soyadi,sınıfı,notları kayıt ekledik 1,ahmet,can,2b,100 tablo adi aldığı dersler alanlar ogrenci,dersno,tarih kayıt etkedik 1,8,2005 burda öğrenciyi tanımlayan şey öğrenciler tablosundaki id değeridir şimdi bu idi referans alarak farklı tablolara o id numarasıyla bilgi girişi yapılmakdadır örneğin 1 numaralı öğrencinin aldığı dersler 1 numarali öğrencinin devamsızlık durumu gibi ama bu farklı tablolardaki öğrenci bilgileri ögrenciler tablosunda ki id numarasına bağlılar.. ben öğrenciler tablosunda bir öğrenciyi sildiğimde buna bağlı olan tüm tablolardaki o id değerini referans alan bilgilerin silinmesini istiyorum... böyle bişeyin sql'lin içinde var olduğunu biliyorum ama nasıol yapılır yada mysq bunu destekliyormu bilmiyorum!..
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et |
| | |
| | #4 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 05/2005
|
hmm.. Bu ancak İlişkilendirme ile olur derim.. MySQL'de (4.x itibariyle yüksek sürümlerde bilmiyorum) ilişkilendirme olmadığına göre bu yapılamaz sanırım ancak verileri herhangi bir uygulamadan sildiriyorsanız bununla ilgili bütün kayıtları sildirebilirsin..
|
| | |
| | #6 (permalink) |
|
FOREIGN KEY ile ilgili bildiğiniz türkçe kaynak yada kitap varmı? google'de türkçe pek bişey çıkmadı üstün körü öğrenmek istemiyorum buna tam hakim olmak istiyorum..
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
+var olan bir tabloya FOREIGN KEY nasıl eklenir +FOREIGN KEY kullanılırken nelere dikkat edilir +farklı db lerde de FOREIGN KEY kullanılabilirmi(db1.tablo1 ile db2.tablo3) +silme işlemi yapıldığında sonra tablodaki başka bir alana göre update yapılabilirmi offffffyaaaa bırakacam ben buiş herşeyimiz yarım yamalak ((((((((şu türkiyede dordurus mysql ilgili türkçe kaynak yok...bildiğimiz ingilizceylede ancak bukadar..pess ediyorum yaaaa herşeyimiz yarım yamalak diyoruz forum var kardeşim herşeyde forumda sorulmazki..offffffffffffffoffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffff yaniiii
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |