![]() | |
| | #2 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 05/2005
| http://www.google.com.tr/search?hl=t...entation&meta= Alıntı:
Azerbaycandan oldugunuzu söyleyince daha mı fazla yardım alıyorsunuz | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2005
|
Merhaba Sayın Tansu Türkoğlunun yazmış olduğu kitapta ve şahsi sitesinde örnek videolar var. İstersen göz atıp download edebilirsin.... Başarılar, |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2005
|
arkadaşım quick report aslında gayet basit bir modül. önce bir boş sayfa aç kendine sonra bunu istediğin gibi labeller ile donat ve sayfa ayarlarını yap. burada iki seçeneğin var 1-verilen bir database'den mi çağrılacak 2-verileri sen programdan mı dolduracaksın eğer 1. seçenek ise yapman gereken birazcık değişiyor ve database nesneleri eklemen gerekiyor formun üzerine ama gayet basit eğer gerekirse sana kodları yollarım (elmek6@gmail.com) 2. seçenekte ise label veya memo bileşenlerine program içerisinden istediğin bilgiyi aktabilirsin (tabii uzunluk ve genişliğe dikkat) preview ile önizleme ve yazdırma işleminide gayet rahat yapabileceğini belirteyim... |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uye Üyelik Tarihi: 03/2004
|
Ben ucretsiz ve/ya da egitim amacli uygulamalarinizin raporlama gereksinimi icin FreeReport'u oneriyorum. FastReport'un eski surumlerinin ucretsiz bir dagitimi olan FreeReport'u http://www.fast-report.com adresinden yukleyebilirsiniz. Download bolumunde demo uygulamalar ve yardim dokumanlari da bulunuyor. Son surumu 8 ayri dilde kullanilabiliyor ama bu diller arasinda Turkce yok ne yazik ki. Benim yaptigim bir ceviriyi ve guncellestirilmis onizleme ve tasarim formlarini daha sonra foruma ekleyecegim. Arkadasin sorusuna gelecek olursak; cogu raporlama bileseni ayni stratejiyi izler, veri-bilincli olanlar bandlari kullanir. Bu bilesenler kullanilarak olusturulmus ornekleri inceleyerek cabucak rapor hazirlayabilir ve bu raporlari uygulamaniza baglayabilecek noktaya gelirsiniz. Not: FreeReport'un yapimcisi, FreeReport'u hazirlarken QR'i ve ReportBuilder'i temel almakla birlikte FR'a QR'in ucretsiz Delphi surumunde olmayan pek cok ek yetenek kazandirmistir. Incelemenizi oneririm. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: /root/
|
azerbeycana selamlar torpağım hakanmustak@hotmail.com (mail+msn) herkonuda yardımcı olurum, olmaya çalışırım |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Aşağıdaki mesajı aynen e-mail olarak da gondermiştim. Cevaplayabilirseniz sevinirim. Merhaba, Ceviz forumda freereport hakkında yazdığınız bazı ifadeleri okudum. Delphi ortamında Rave ile dinamik olarak databaseden fieldları çekerek raporlama yapmaya çalışıyordum ama beceremedim. *.rav uzantılı dosyayı bir defa kaydedince daha sonra rave komponentleri ile bu rav dosyasını düzenleyemedim. Yani dinamik field seçimi yapamıyorum. Şimdi freereport bileşeni ile aynı işlemi yapmayı deniyorum ama bunda da başarılı olamadım. Benim amacım tam olarak databaseden seçtiğim fieldleri ekrana basmak ama bunu tasarım aşamasında değil, son kullanıcının seçeneklerine bağlı olarak yapmak istiyorum. Delphide yazdığım applikasyon çalıştığında kullanıcıya field seçme opsiyonu vererek bunların rapora yansımasını istiyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |