![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2005
|
kisi(sigortaNo,isim ) oyuncu(sigortaNo) oynuyor(sigortaNo,baslik,yil,isim) film(baslik,yil,gösterimbasi,gösterimsonu,gösterim süre,ülke) devami(baslik,yil,dil,basligindan,yilindan) yabancigösterim(baslik,yil,dil,orginaldil,orginaly il) figur(isim) yapiyor(sigortaNo,baslik,yil,is) ugrasi(is) 1)en az 3 filmde ortaya cikmis ve sürekli ayni oyuncu tarafindan oynanan figurler?.. 2)en az 3 filmde ortaya cikmis , süreli farkli bir oyuncu tarafinda oynanan figurleri ve uygun filmlerin ve oyuncularin sayisi? sql gösterimi ???ama bilmiyorum yeterince acik mi sorular cunku bunlar ceviri ayni ifadeleri vermeye calistim ama ... birde ben group by i anlamadim ne ise yariyor where ile zaten verilen kosullara göre bir grup olusuyor bir daha group by a ne gerek var?... teskk ... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Ornegin bir stok hareket tablosu olsun. Tabloda urun_kodu, miktar, hareket_tipi, tarih alanlari olsun. Kayitlarimiz da sunlar olsun: AGS - 23 - giris - 23/3/2005 AGS - 12 - cikis - 24/3/2005 JSH - 34 - cikis - 24/3/2005 JSH - 23 - cikis - 27/3/2005 AGS - 12 - cikis - 27/3/2005 WHERE ile hangi tipteki kayitlari gormek istedigini belirtirsin, yani gosterilecek kayitlar icin bir sart belirtilsin: SELECT * FROM tablo_adi WHERE hareket_tipi = 'cikis' Bu sorgu, hareket_tipi 'cikis' olan butun kayitlari gosterir. Eger cikislari, urun_koduna gore gruplarsan her kayiti tek tek gostermez, ozet liste gosterir. Sorgu su olsun: SELECT urun_kodu, sum(miktar) FROM tablo_adi WHERE hareket_tipi = 'cikis' GROUP BY urun_kodu Bu sorgu soyle bir cikti verir: AGS - 24 JSH - 57 |
| | |
| | #8 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: İstanbul
|
group by bazı yerlerde oldukça işine yarayacağından eminim. acemi ark. bana bir kaç örnekle göstermişti. çok işime yaradı. Birde şu having , distinc , join bunları öğrenebilirsem çook iyi olacak ama ![]() (bu sözüm acemi ye idi yardım istiyoruma )
__________________ <%if instr(1,","&replace(Eid," ",",")&",",","&rs("id")&",")<>"0" then%>selected<%end if%> |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
DISTINCT tekrar eden kayitlari gostermemek icin kullanilir. GROUP BY'la genellikle karistirilir. GROUP BY'in amaci tekrarlari kaldirmak degil, belli gruplar icin ozet bilgi almaktir. O nedenle GROUP BY'da sum(), count(), average(), min(), max() gibi fonksiyonlarla ozet bilgilerin alindigi alanlar da olur. JOIN birden fazla tablonun birlesiminden olusan sanal bir tabloyu olusturmak ve bunun uzerinde calismak icin kullanilir. Genellikle veritabanlarinda kayit tekrarlarini azaltmak ve tutarli bir yapi olusturmak icin birbirleriyle iliskili birden cok tablo kullanilir. Yalniz birbirleriyle iliskili bu tablolari, bir butun olarak gormek istedigimiz durumlar vardir. Bu durumlarda JOIN ile tablolari (gercekte degil ama) sanal olarak birlestiririz. HAVING, WHERE'e benzer, yalniz soyle bir fark vardir: WHERE, olusacak kayitsetindeki kayitlarin tek tek hangi kriterlere uymasi gerektigini belirler. HAVING, kayitlarin islenmesinden sonra ortaya cikacak kayitsetinin hangi kriterlere uymasi gerektirigini belirler. O nedenle cogunlukla GROUP BY ile birlikte kullanilir. Tabii boyle anlatinca pek aciklayici olmuyor. En iyi kendi ornekleriniz uzerinde biraz deneme yapmaniz. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| ... Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: İstanbul
| Alıntı:
sql için özel kitaplar aldım ama bişey öğrenemedim zaten zamanımda pek yok. en hızlı ve güzel örnekler ile öğreniliyor. bana örnek gönderebilirmisin. yada buraya yazabilirmisin.?
__________________ <%if instr(1,","&replace(Eid," ",",")&",",","&rs("id")&",")<>"0" then%>selected<%end if%> | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |