Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Genel Programlama

LinkBack Seçenekler
Eski 04/06/2005, 15:33   #1 (permalink)
Üye

protocol-x Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İzmir
Soru Arabirim Mühendisliği

yurtdışında böyle bir isimlendirme mevcut, bizde sektör dahaca olgunlaşmadığından yazılım mühendisliği bile baya geç kabul görmeye başladı.

Dışarda Endüstriyel Tasarımın alt branşı olarak Interaction Design diye Bİlgisayar Mühendislerinin de kabul edildiği bir mastır programı var. Mühendislik diplomamla (diploma tek başına bir anlam ifade etmiyor, bunun farkındayım ) yetenekli olduğum ve en sevdiğim iş olan grafiksel çalışmayı birleştirmek istiyorum. Ama ne yazık ki ülkemizde her alanda olduğu gibi "acaba" soruları ardı ardına geliyor.

Benim bildiğim kadarıyla arabirimi de genelde programın kodunu yazanlar bazı yerllerde de grafikerler hazırlıyor. Ortaya çıkıp ben Arabirim hazırlama konusunda uzmanım ve programlarınızın arabirimlerini hazırlamak istiyorum desem cevap ne olur?
"Bu işi zaten programcımız hallediyor ayrıca birine ihtiyacımız yok!"
Anadolu Üni. Bilgisayar MÜh. Diplomam var ve Aralık 2005'e kadar Asteğmenim(burda arabirim hazırlıyorum ) Askerlik bitince ya Endüsti Ürünleri Tasarımı alanında yüksek lisans yapıp, ergonomi yada kullanıcı etkilişimi dallarında, tasarım alanında yoluma devam edeceğim yada programlamanın arabirim kısmında yetkinleşeceğim.
Sorun hala tam olarak karar verememiş olmam

Özellikle sektörde profesyönel olarak çalışan kişilere soruyorum:
"yazılımlarınızın arabirimin kim(ler) hazırlıyor?"
protocol-x hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04/06/2005, 19:47   #2 (permalink)
İptal Durumu

Euclides Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: M86

Mesela MS GUI'lerini -şimdi adını hatırlayamadığım- bir universitenin uygulamalı psikoloji böümünden yardım alarak hazırlıyor ve GUI'leri patentli. Dikkat ederseniz herşey tam olmasını istediğiniz yerde veya ona çok yakın
Euclides hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05/06/2005, 12:38   #3 (permalink)
Hellguardian

doomWAVE Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Hell

Alıntı:
Özellikle sektörde profesyönel olarak çalışan kişilere soruyorum:
"yazılımlarınızın arabirimin kim(ler) hazırlıyor?"
mutlaka cevapları "bizim programcılar" olacaktır .) bende amator olarak delphi ile abuk subuk program yaparken cok dikkat ederdim program arabirimine her ne kadar programlarım beş para etmesede, abuk subuk olsada genede dizaynına cok onem verirdim.

türkiyede yazılan birçok programlarda da doğru düzgün gui yapılmıyor... tasarım olarak yani...
Eski 09/06/2005, 16:41   #4 (permalink)
naesse
misafir

walla Web programcılığı/uygulamaları ile alakam olmadığından sektörün bu kısmı hakkında yorum yapamam ama benim çalışmış olduğum yerlerde arayüzü çoğunlukla uygulamayı geliştiren kişi(misal ben ki çok kalasımdır bu user interface design hususunda)/kişiler yapar. Ancak bu esnada son kullanıcı ve son kullanıcıyı tanıyan kişilerle de çalışırız ki programı kullanacak olan vatandaş ne kadar akıllı/salak ona göre bir arayüz hazırlayalım sonra geriye dönüp bunu nasıl yapıyoruz, nerde bu falan olayları olmasın diye...
Başka yerlerde nasıldır bilemem ama keşke ben analiz/db yi tasarlama işlerini bitirdikten sonra arayüzü tasarlayan birileri olsa demişimdir her zaman ahhhh...

ve her ne kadar MS i sevmesemde Euclides in söylediği gibi UI konusuna MS çok ciddi kaynak ayırıyor diye biliyorum
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04/07/2005, 01:12   #5 (permalink)
I can DO

pulsar Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Turkey

kesinlikle QT ile arayuzu ben tasarlıyorum. Walla pek zevkli bir insan değilim direkt başka programlırın görüntülerinden esinleniyorum. Windowsta GUI olayı sınırlı zaten heop resourge ile dialog üzerinden giderin bir de main window yaparım falan. Webde olay daga farklı grafikerler bile görüntü olayının canına okuyor genelde butonları düğmeleri bulamıyorsunuz falan.
Eski 24/09/2005, 11:41   #6 (permalink)
Üye

cancazım bilgisayar mühendisisin sen. arabirm işlerini bırakta anabilim işlerine uğraş.bu arabirim mevzularınıda alaylılara bırak.
sistem_memedim hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık