SQL server replication
Değerli Arkadaslar;
SQL server replica olayi ile ilgilinen oldu mu bilmiyorum ama bu sorunu yasamis bir arkadasimiz daha olabilir dsüncesi ile sormak istedim.
Iki ayri noktada SQL server 2000 kurulu amaç ana merkezden belirledigim bazi tablolarda degisiklik oldugu zaman(insert,edit,delete) degisiklikleri diger serverimdeki ilgili tablolara aynen aktarmak. Yaklasik 1 yil önce yaptigim replication ayarlariyla bunu sagladim ve 2 ay öncesine kadar saglikli bir sekilde 4 adet SQL server kendi arasinda data transferi yapmakta idi. Daha öncede sirkette ve müsterilerde de replication islemleri yaptim ve sorun yoktu. Fakat SQL servere sirketteki serverde 2 ay önce bir hata mesaji vererek replicationu kesti. Hata mesaji "The process could not bulk copy out of table '[dbo].[syncobj_0x3537323846353241]'." seklinde helpleri ve internetteki dökümanlari inceledigimde ODBC versiyon uyusmazligi türünde bir hata. MDAC ile ilgili gibi gözüküyor. Sistemlerde Mdac 2.8 kurulu ve öncedende bu kuruluydu. 2003 server var. Kendi makinemde XP var ama kendi PC lede replica yaptigimda ayni seyle karsilastim. Yaklasik 3-4 gün önce kendi bilgisayarimin 1 aydir yapmadigim updatlerini yaptim ve replica sorunu düzeldi. Ama ayni sekilde diger arkadasta update yapti ama halen sorun düzelmedi. Microsoft Türk yetkilileriylede görüstüm.Ama replicationdan bir haberler.Nette de aradığım tarzda bir çözüm bulamadım.
Bu konuyla ilgili bir tecrübesi ve fikri olan var mi acaba ?
Saygilarimla;
|