![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Gray Code Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: In cold light of the morning
|
Arkdaşlar ben bundan 1 ay kadar önce Pascal öğrenmeye başladım gecemi gündüzüme kattım Çoğunu öğrendim sayılır.şimdi de Delphi ye geçtim Elimde Delphi 5 hakkında güzel anlatımlı bi döküman var ama bende Delphi 7 var(Borland)Bazı örnkeleri uygyulayınca hatalar alıyorum acaba sorun bendemi,dökümandamı yoksa delphi 5 ile delphi 7 arasında ki farktanmı kaynaklanıo. Yardımcı olursanız sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
__________________ Ahmak olmasaydın insan tüm zaferler dostça kazanılırdı. Giriş, Gelişme , Mr_MooN!!! |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Yeni başladıım için ufak şeyler yapıorum. İlk olarak bi edit bileşeni ekliyorum sonra buton. Butona çift tıklayıp aşağıdaki kodu veriyorum ki butona tıkladıımda edit bileşeninde yazdıım mesaj çıksın Edit1text:='Mesajım'; ama hata verio ![]() Bunu dışında sizce visula basic mi yoksa delphi mi?????? Birde delphi hakkında açık anlatımlı döküman olan arkadaşlar olan varsa aysinan@gmail.com gönderirse çok mutlu olurum burayada elklerseniz farketmez
__________________ Ahmak olmasaydın insan tüm zaferler dostça kazanılırdı. Giriş, Gelişme , Mr_MooN!!! |
| | |
| | #5 (permalink) | ||
| ...Sanat insan içindir... Üyelik Tarihi: 10/2004
| Alıntı:
sözdizim hatası var. Doğrusu: Edit1.text:='Mesajım"; şeklinde olacak. Bu arada karflake zaman farkıyla zaten cevaplamış ![]() Alıntı:
Döküman içinse www.delphiturkiye.com ve www.delphiturkiye.net sitelerine göz at. | ||
| | |
| | #6 (permalink) |
|
arkadaşlar çok sağolun "." koyduktan sonra sorunum düzeldi ama bilirsiniz benim gibi yeni başlayanların soruları bitmez peki yaptıım bi programa icon(simge) nası atarım.Birde delphi ile yapılmış exe uzantılı bir programın kaynak kodlarına nası erişirim. Cevaplarınız için çok sağolun
| | |
| | #7 (permalink) |
| Ryu Üyelik Tarihi: 02/2003
|
Uygulamanızın simgesini değiştirmek için; Delphi'de Project menüsünden Options'u seçtikten sonra, açılacak olan diyalog penceresinin application sekmesindeki Load Icon düğmesi seçmeniz ve yeni simge dosyasının yolunu göstermeniz yeterli. Daha sonra F9 ile programı çalıştırdıktan sonra exe'nizin simgesi değişecektir. Delphi'de yazılmış bir exe dosyasının kaynak kodlarına ulaşmak çok çok zordur. Ayrıca tüm kaynak kodu elde edemezsiniz. Elde ettiğiniz kısıtlı kaynak kod, büyük ihtimalle assembly dilinde olacaktır zaten. Delphi'de ilerlemek için önce bir kitap almanızı öneririm. İnternet'ten bir sürü dokümana ulaşabilirsiniz, ancak bu şekilde sistemli bir biçimde öğrenemezsiniz. Günler ilerledikçe aradaki boşlukları fark edersiniz ve maalesef bunları gidermek çok daha zahmetli olur. Bir kitap alıp bitirdikten sonra(benim tavsiyem Ruhver Barengi'nin Delphi 5 kitabıdır), burhanmt'ın bahsettiği kaynakları inceleyerek Delphi'de çok iyi bir seviyeye ulaşabilirsiniz. Delphi kaynakları için buraya (Delphi Kitap ve E-Kaynaklar) da bakabilirsiniz. Başarılar dilerim. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005
|
merhaba Ben Borland Delphi 7 den yardım alarak bir program hazırlamıştım.Kitaptakileri uygularken birçok hata oluştu.Danışmanımıza sordum.Hatayı kendimizin düzeltmesi gerekiyormuş.Ben de öyle yaptım.Kendin mantıklı bulmadığın kısımları silerek hatayı ortadan kaldırabilirsin. İYİ ÇALIŞMALAR |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |