Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Pascal / Delphi / Delphi.NET

LinkBack Seçenekler
Eski 01/06/2005, 20:22   #1 (permalink)
Gray Code

Mr_MOON Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: In cold light of the morning
Varsayılan Ufakcıcık bi delphi sorusu

Arkdaşlar ben bundan 1 ay kadar önce Pascal öğrenmeye başladım gecemi gündüzüme kattım Çoğunu öğrendim sayılır.şimdi de Delphi ye geçtim Elimde Delphi 5 hakkında güzel anlatımlı bi döküman var ama bende Delphi 7 var(Borland)Bazı örnkeleri uygyulayınca hatalar alıyorum acaba sorun bendemi,dökümandamı yoksa delphi 5 ile delphi 7 arasında ki farktanmı kaynaklanıo.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Giriş, Gelişme , Mr_MooN!!!
Mr_MOON hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/06/2005, 22:25   #2 (permalink)
...Sanat insan içindir...

burhanmt Adlı Üyenin Profil Grafiği

Delphi'nin sentaksı ve komutsal anlamda fonksiyon veya prosüdür adları değişmez. Yani Delphi 5 ile yapılan Delphi 7 de de yapılır. Senin çalışmayan kodları paylaşırsan sorunu daha hızlı halledebiliriz.

"..."
burhanmt hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/06/2005, 18:22   #3 (permalink)
Gray Code

Yeni başladıım için ufak şeyler yapıorum.
İlk olarak bi edit bileşeni ekliyorum sonra buton. Butona çift tıklayıp aşağıdaki kodu veriyorum ki butona tıkladıımda edit bileşeninde yazdıım mesaj çıksın
Edit1text:='Mesajım';
ama hata verio

Bunu dışında sizce visula basic mi yoksa delphi mi??????
Birde delphi hakkında açık anlatımlı döküman olan arkadaşlar olan varsa aysinan@gmail.com gönderirse çok mutlu olurum burayada elklerseniz farketmez

Eski 02/06/2005, 19:04   #4 (permalink)
Ryu

karflake Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
Rap_Boy, mesajından alıntı:
Edit1.text:='Mesajım'; demek istediniz herhalde? Delphi'ye aynı şekilde yazmışsanız arada "." olmadığı için hata vermesi doğal.
karflake hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/06/2005, 19:08   #5 (permalink)
...Sanat insan içindir...

burhanmt Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
Evvela, ne tür hata verdini yazsan iyi olurdu; ama yukarıdaki kullanımlı kullandıysan
sözdizim hatası var. Doğrusu:

Edit1.text:='Mesajım";

şeklinde olacak. Bu arada karflake zaman farkıyla zaten cevaplamış

Alıntı:
Bunu dışında sizce visula basic mi yoksa delphi mi??????
Birde delphi hakkında açık anlatımlı döküman olan arkadaşlar olan varsa aysinan@gmail.com gönderirse çok mutlu olurum burayada elklerseniz farketmez
Bu kararı vermen için yazdığım şu makalemi okumanı isterim. Adresi: http://www.ceviz.net/index.php?case=article&id=440

Döküman içinse www.delphiturkiye.com ve www.delphiturkiye.net sitelerine göz at.

"..."
burhanmt hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/06/2005, 21:08   #6 (permalink)
Gray Code

arkadaşlar çok sağolun "." koyduktan sonra sorunum düzeldi ama bilirsiniz benim gibi yeni başlayanların soruları bitmez peki yaptıım bi programa icon(simge) nası atarım.
Birde delphi ile yapılmış exe uzantılı bir programın kaynak kodlarına nası erişirim.
Cevaplarınız için çok sağolun

Eski 02/06/2005, 21:36   #7 (permalink)
Ryu

karflake Adlı Üyenin Profil Grafiği

Uygulamanızın simgesini değiştirmek için; Delphi'de Project menüsünden Options'u seçtikten sonra, açılacak olan diyalog penceresinin application sekmesindeki Load Icon düğmesi seçmeniz ve yeni simge dosyasının yolunu göstermeniz yeterli. Daha sonra F9 ile programı çalıştırdıktan sonra exe'nizin simgesi değişecektir.

Delphi'de yazılmış bir exe dosyasının kaynak kodlarına ulaşmak çok çok zordur. Ayrıca tüm kaynak kodu elde edemezsiniz. Elde ettiğiniz kısıtlı kaynak kod, büyük ihtimalle assembly dilinde olacaktır zaten.

Delphi'de ilerlemek için önce bir kitap almanızı öneririm. İnternet'ten bir sürü dokümana ulaşabilirsiniz, ancak bu şekilde sistemli bir biçimde öğrenemezsiniz. Günler ilerledikçe aradaki boşlukları fark edersiniz ve maalesef bunları gidermek çok daha zahmetli olur. Bir kitap alıp bitirdikten sonra(benim tavsiyem Ruhver Barengi'nin Delphi 5 kitabıdır), burhanmt'ın bahsettiği kaynakları inceleyerek Delphi'de çok iyi bir seviyeye ulaşabilirsiniz.

Delphi kaynakları için buraya (Delphi Kitap ve E-Kaynaklar) da bakabilirsiniz.

Başarılar dilerim.
karflake hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16/06/2005, 11:32   #8 (permalink)
Üye

Uyarı kitap hatası

merhaba

Ben Borland Delphi 7 den yardım alarak bir program hazırlamıştım.Kitaptakileri uygularken birçok hata oluştu.Danışmanımıza sordum.Hatayı kendimizin düzeltmesi gerekiyormuş.Ben de öyle yaptım.Kendin mantıklı bulmadığın kısımları silerek hatayı ortadan kaldırabilirsin.

İYİ ÇALIŞMALAR
halilo65 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı