Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Genel Programlama

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Eski 01/06/2005, 15:58   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan bilsa okul yönetim sistemi veritabanı kriptosu

bilsa okul yönetim sistemini kullanıyoruz. veritabanı accesste tutuluyor. Şifreli ama şifresini bulup açtık. İçindeki veriler kriptolu. O veriyi nasıl geridönüşüm yapıp başka bir programda kullanabiliriz.
alpertunga hatta değil  
Eski 01/06/2005, 16:03   #2 (permalink)
Agresif Üye

turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

nasıl olacağını, olup olamayacağını, vs.vs.vs bilgileri buradan öğrenemezsin....
turker hatta değil  
Eski 01/06/2005, 16:13   #3 (permalink)
Üye

Burada başka bir başlık altında bu konu tartışılıyor ama genelde hep veriler kriptosuzmuş gibi yazılıyor bunu belirtmek için ayrı konu açtım.
alpertunga hatta değil  
Eski 02/06/2005, 00:06   #4 (permalink)
Üye

chatin Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: istanbul

Alıntı:
alpertunga, mesajından alıntı:
bilsa okul yönetim sistemini kullanıyoruz. veritabanı accesste tutuluyor. Şifreli ama şifresini bulup açtık. İçindeki veriler kriptolu. O veriyi nasıl geridönüşüm yapıp başka bir programda kullanabiliriz.
Ben Bilsa'nın eski yöneticisiyim. Bence böyle bir sey yapmanız hem kanunlara aykırı hem de emegi hiça saymak olacaktır. Lütfen boyle bir seye başvurmayın. Böylesi müstesna bir forumu da bu tür işlerinizi çözmek için kullanmayın...
Eski 02/06/2005, 10:36   #5 (permalink)
Üye

Varsayılan hak ve talep

bilsayı bir yıldır kullanan bir kurumdan bu talep geldi verilerini internete aktarmak. ama bilsanın programından ne csv ne de xml olarak veri ihraç edemiyoruz. excel veya worde export yapabilyor ama o da çok sağlıklı değil.kurumun kendi imkanı ve yapabilecek elemanı varken neden sırf bir şirketin karnem.net için koyduğu kısıtlamalar nedeniyle yaptığı bu iş için devletin parasını o şirkete versin. bilgilerini internette gösterebilmek için ya karnem.nete para verecek ya da elle tekrar bilgi girip elemanalrını meşgule decek ya da bir şekilde o veritabanına girdiği bilgileri geri alacak.

burda ulaşmaya çalıştığımız şey bilsa şirketinin gizli bilgileri veritabanı yapısı ya da progremaın kodları ya da başka bir şey değil. sadece girdilen verileri tekrar tekrar girip zaman israfına neden olmanın önüne geçmek.

ayrıca şu anda windows kullanıcısı olarak forumda yazı yazan arkadaşların büyük çoğunluğu microsoft firmasının bir ürününü lisanssız kullanmaktan dolayı suçludur "yasal olarak(!)"
alpertunga hatta değil  
Eski 02/06/2005, 10:50   #6 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Alıntı:
burda ulaşmaya çalıştığımız şey bilsa şirketinin gizli bilgileri veritabanı yapısı ya da progremaın kodları ya da başka bir şey değil. sadece girdilen verileri tekrar tekrar girip zaman israfına neden olmanın önüne geçmek.
Burası onemlı.. Elde edılmek ıstenen sey okulun "kendı" verılerıdır.. Buna kımse engel olamaz / olmamalı sanırım?
HunTER hatta değil  
Eski 02/06/2005, 10:55   #7 (permalink)
Üye

Bilsa bayisi ile bo konuyu konuştuk, adam bana aynen şunu söyledi: "belki veritabanını açabilirsin ama içerik kriptolu olduğundan çözemeyebilirsin ama karnem.net için ticari kaygıdan dolayı kurumun kendi veirleri bile olsa export olayına izn vermezler"
benim sorunum da nasıl bir mantıkla kriptolandığına ulaşıp dönüşüm yapabilirmiyiz.
alpertunga hatta değil  
Eski 02/06/2005, 14:05   #8 (permalink)
Agresif Üye

turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

excele veya worde dügün export yapabiliyorsanız daha niye uğraşıyorsunuz ki? Bu iki yazılımda CVS veya XML olarak kayıt yapabiliyordur heralde?
turker hatta değil  
Eski 02/06/2005, 14:08   #9 (permalink)
naesse
misafir

Daha önce de yazmıştım ve göndermiştim o kripto çok basitti ve çözüldüydü

Eski 02/06/2005, 16:22   #10 (permalink)
Cevizci

Görülüyor firmanın zihniyeti.
Kendi dataları programın ürettiği bir dönüşüm yada eklediği bir özellik yok . Sadece veriler.
MSoft antithrust konusu ile çağrışım yaptı bende.
Yok kesinlikle karnem net kullanın yoksa programdan verileri alamazsınız. bu durumda rakip firmalarin işi oldukça zorlaşacaktır. Peki ya serzenişleri " Etik yada Yasal olmaz ? "
gumush hatta değil  
Kapalı Konu

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı