![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2004
|
bilsa okul yönetim sistemini kullanıyoruz. veritabanı accesste tutuluyor. Şifreli ama şifresini bulup açtık. İçindeki veriler kriptolu. O veriyi nasıl geridönüşüm yapıp başka bir programda kullanabiliriz.
|
| |
| | #4 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004 Yer: istanbul
| Alıntı:
__________________ herşeyi bildiğini zanneden, hiçbir şey bilmediğinin görmezden gelir | |
| |
| | #5 (permalink) |
|
bilsayı bir yıldır kullanan bir kurumdan bu talep geldi verilerini internete aktarmak. ama bilsanın programından ne csv ne de xml olarak veri ihraç edemiyoruz. excel veya worde export yapabilyor ama o da çok sağlıklı değil.kurumun kendi imkanı ve yapabilecek elemanı varken neden sırf bir şirketin karnem.net için koyduğu kısıtlamalar nedeniyle yaptığı bu iş için devletin parasını o şirkete versin. bilgilerini internette gösterebilmek için ya karnem.nete para verecek ya da elle tekrar bilgi girip elemanalrını meşgule decek ya da bir şekilde o veritabanına girdiği bilgileri geri alacak. burda ulaşmaya çalıştığımız şey bilsa şirketinin gizli bilgileri veritabanı yapısı ya da progremaın kodları ya da başka bir şey değil. sadece girdilen verileri tekrar tekrar girip zaman israfına neden olmanın önüne geçmek. ayrıca şu anda windows kullanıcısı olarak forumda yazı yazan arkadaşların büyük çoğunluğu microsoft firmasının bir ürününü lisanssız kullanmaktan dolayı suçludur "yasal olarak(!)" |
| |
| | #6 (permalink) | |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
| Alıntı:
| |
| |
| | #7 (permalink) |
|
Bilsa bayisi ile bo konuyu konuştuk, adam bana aynen şunu söyledi: "belki veritabanını açabilirsin ama içerik kriptolu olduğundan çözemeyebilirsin ama karnem.net için ticari kaygıdan dolayı kurumun kendi veirleri bile olsa export olayına izn vermezler" benim sorunum da nasıl bir mantıkla kriptolandığına ulaşıp dönüşüm yapabilirmiyiz. |
| |
| | #10 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2003
|
Görülüyor firmanın zihniyeti. Kendi dataları programın ürettiği bir dönüşüm yada eklediği bir özellik yok . Sadece veriler. MSoft antithrust konusu ile çağrışım yaptı bende. Yok kesinlikle karnem net kullanın yoksa programdan verileri alamazsınız. bu durumda rakip firmalarin işi oldukça zorlaşacaktır. Peki ya serzenişleri " Etik yada Yasal olmaz ? " |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |