![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2005
|
ben mysql kullanıyorum. prodcuts adlı bir tablom var. özellikleri şu : product_id bigint(20) UNSIGNED No auto_increment bi excel dosyasındaki verileri her gün veritabanına girmem gerekiyor. php kodları ile bunu yapıyorum.(önce silip sonra tekrar ekleyerek) fakat; her sil-ekle işleminde otomatik olan product_id veri sayısı kadar ilerden başlıyor. dosyada 2500 ürün var;güncellediğim zaman id'ler 2501 ile 5000 arası oluyor. bikez daha güncellediğimde 5001-7500 arası oluyor. böyle devam ediyo. Soru(larım) şu: bu id'lerin sürekli artması problem yaratırmı?(ilerde 25112520. id'ye gelince gibi) bunu aşmanın bi yolu varmı?(tablo bu haliyle biraz tuhaf oluyo) |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Bu problem yaratmaz; problem yaratmasi icin 18,446,744,073,709,551,615 adetten fazla kayit girmis olman lazim. Goruntuyu duzeltmek adina birseyler yapilabilir ama ugrasmaya degmez. auto_increment alani tekrar 1'den baslatmak istediginde su komutu kullanabilirsin (1 yerine baska bir positif tam sayi da kullanilabilir): ALTER TABLE tablo_adi AUTO_INCREMENT=1 |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2005
|
çok teşekkürler acemi. bi sorum daha olacak. Alıntı:
olay şu. ürünlerin resimlerini girmek için hazır ve çalışan kodum var ve burdaki sistemde resimler isimlerine product_id'lerini verip giriyodum.(tabi şu ana kadar elle ) iş otomatik olacak denildiği zaman karıştı. ya sonuçta ürün kodlarına göre de resimleri ekleyebilirim. resim adları ürünkodu olur. ama merakımdan soruyorum sadece . bu id'ler niye böyle yapar?kodlarda mı bi tuhaflık var? Kodun başlangıcı,(önce tablodan ürünlerin silindiği kısım..) Kod: if(isset($ekle))
{
if ($file1!="" ||$file1=="none" )
{
$sql_silme="delete from products where manuel='1' "; //sadece otomatik girilmiş olanları sil
$sonuc_silme=mysql_query($sql_silme)or die mysql_error());
Kod: $sql_insert="INSERT INTO products (category_id,product_code,product_name,product_price,product_stock ,product_min_stock,maxOrderQuantity ,image ,product_active ,hit,marka ,manuel ,garanti ,fiyat_bayi)
VALUES ('$kat_id','".addslashes($urun_kodu)."','".addslashes($urun_adi)."', '".addslashes($fiyat)."','".addslashes($stok)."','5','3','.jpg','1','','".addslashes($marka_ad)."','1','".addslashes($garanti)."',
'".addslashes($fiyatB)."')";
$sonuc=mysql_query($sql_insert) or die(mysql_error());
onunla ilgili Kod: $sql_sonsil="delete from products where product_name=''"; $sonuc_sonsil=mysql_query($sql_sonsil); Bu arada bunu php forumunda mı yazmam gerekliydi? Eğer öyleyse kusura bakmayın. kim silebiliyosa silsin de rezil olmayalım bari.. | |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
| Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |