Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Site Yorum

LinkBack Seçenekler
Eski 28/05/2005, 22:03   #1 (permalink)
Üye

webthese Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İzmir
Tamam Xoops Türkiye

Selamlar, Xoops Türkiye.com Türkiye'de yeni yeni kullanılmaya başlayan ve Açık Kaynak kodlu bir uygulama olan Xoops CMS ile ilgili teknik destek ve kaynak veren bir sitedir. Sitemizde başlangıç aşamasından tutun ileri düzey Xoops uygulamalarına yer verilmektedir. Sizlerden tasarım ve uygulamaya ilişkin yorumlar almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler...
Eski 28/05/2005, 22:20   #2 (permalink)
UgurYıldız

theskull Adlı Üyenin Profil Grafiği

pek inceleme şansım olmadı ama tasarım ii görünüyor. daha snra tekrar bakarım
Eski 28/05/2005, 23:15   #3 (permalink)
Yönetim Kurulu

teddmcload Adlı Üyenin Profil Grafiği

güzel bir site. özellikle xoops için tr içerikli bir sitenin olması sevindirici
Çözümler ihtiyaçlardan doğar.
teddmcload hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/05/2005, 11:03   #4 (permalink)
Eski Cevizci

menu hover hariç fena değil...
egeli hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/05/2005, 14:06   #5 (permalink)
Üye

main menü ile top menü gayet hoş olmuş butonlara da uygun bir renk verip blokların yerlerinde oynama yaparsan daha hoş olacağına eminim.

Ayrıca xoops pek iyi bir sistem değil,
şöyle ki,
cms portal sistemlere oldum olası karşıydım mecburiyetten php ve mysql ile xoops a geçiyim dedim,

xoops u 2 - 3 yıldır kullanıyorum ki son zamanlarda lanet edercesine nefret etmeye başladım.

En basidinden hiç stabil değil kullanmasını öğrenmeniz şart.

Geliştirmeniz için cms kullanmayacak kadar profesyonel php bilginiz olmalı,
yoksa yeni modül yeni fikir yeni versiyon takip edersiniz ki xoops un en kötü yanlarından biri de ayda bir şaşmadan güncellenmesidir.

Her versiyon update etmemde de sorun yaşadım 1 kere cuk diye oturmadı.

Güzel yanları (yanı) ise themelerin basit html dosyası olup front page ile bile editleyebilmeniz yanında profesyonelce css kullanımı

Ayrıca istediğiniz bir xoops sitesinin themesini de 1 dakika da ie ile rahatça araklayabilmeniz de komik bir olaydır.

özetle

xoops = dert

sitenizin themesi = xoops themelerine göre süper : başarılı bir çalışma
indream hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/05/2005, 14:45   #6 (permalink)
ALEXrunaway
misafir

Varsayılan bumudur abi...

işte yorum dediğin budur abiler...tebrikler indream
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/05/2005, 17:11   #7 (permalink)
Üye

webthese Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İzmir

@indream Xoops konusuna çok yüzeyel bir bakış açısı ile bakıyorsunuz bence, yazdıklarınızın çoğu sizin kendi yaşamış olduğunuz sorunlar, ayrıca Xoops üzerinde bu tarz hataların olduğu bir gerçek ancak bunları aşabilecek dinamizm xoopsun kendi içinde var. Bana kalırsa bu konuyu msnde konuşmamız en iyisi olacak... Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum...
Eski 30/05/2005, 17:58   #8 (permalink)
Üye

yazdığım yazıya baktıgımda ben bile xoops dan ne kadar çektiğimi yeni fark ediyorum.

xoops diğer cms sistemlere göre oldukça artısı olan iyi bir sistemdir fakat bunu ortalama 3 senedir xoops kullanan ve php bilmediği halde xoops a modul theme hack türü şeyler ekleyebilen biri olarak yazıyorum.

yeni başlayan ve html vs. bilmeyen biri için xoops u çözmek bile uzun zaman alır ayar yaparken bile donar kalırsınız (yaşadım biliyorum).

Sanırım beni doyurmayan kısımlar arama motorlarına inat yapılmış gibi "modules/bilmemne" şeklindeki link sistemi ve phpdebug özelliğini açarak sitemi gezerken gördüğüm ufak ve komik hatalar (modül dosya vesaire işlev sorunsuz süper çalışıyor fakat kritik hata mesajları görünüyor)
phpdebugu kapatıyorsun hata görünmüyor fakat sorun olduğunu bilmek yetiyor.
vesaire ufak şeyler...

3 senedir kullandığım xoops cms sistemi günlük "30bin üzeri tekil hit" ile "online 4300 üye"yi kaldırmış bir sistemdir .
Kaldı ki bunu diğer sistemlerde sorunsuzca atlatabileni vbulletin forum haricinde duymadım.
(xoops kullanarak bu rekora ulaşanı da duymadım,
script i yapan modül core vesaire takımlarındaki insanlara screenshotları gönderip tebrik ettiğimde kendileri bile şaşırmışlardı.)

Ne ise xoops iyidir güzeldir özelliklerini saymakla bitmez, xoops'u sevelim koruyalım.

Sonuçta

www.xoopsturkiye.com un themesi cidden imrendirecek kadar güzel tasarlanmış bir theme
ki xoops kullanıcıları veya sitesinde böyle güzel bir theme bulamazsınız xoops böyle gelmez sakın aldanmayın
Eski 30/01/2006, 00:54   #9 (permalink)
Üye

Varsayılan selam

mrh indream halen siteye takılıyormusun bilmiyorum ama ben senin 6 ay onceleri yazdıgın yazıları okuyarak baslıyorum.
yeni yeni xoops un ne oldugunu anlayarak balayacagım, yani xoops 2.2.3 u az once ilk defa indirdim ve bil a (local'e) yüklediğimde karşıma hiç bir sey öıkmadı, yani diğer cms ler gibi modul yada blokları ile acılmadı, php-nuke mambo kullandım, fakat www.gezginler.net deki gibi bir çalışma yapmak istiyorum, xoops hakkında arama motorlarında bulamayacagım kaynaklar verebilecegini sanıyorum bana, ayrıca su senin gunde 40 bin ziyaretci alan xoops derlemeni de merak ediyorum.
insallah halen forumlara takılıyorsundur..
saygılar..
Eski 31/01/2006, 18:11   #10 (permalink)
Üye

@recep
Hala xoops kullanıyorum 2.0.13 stabil versiyonunda çok değişiklik yaptığımdan ve son sürümün xooperlar tarafından da sevilmemiş ve tutulmamış olması sebebi ile yeni versiyona geçmeyi düşünmüyorum. (!)

Açıkcası tam anlamı ile istediğin, işini göreceğine inandığın sistem xoops ise
http://www.gezginler.net
http://www.turkxoops.comgibi türkçe kaynakları
veya
www.xoops.org
www.xoops-tips.com
www.peak.ne.jp/xoops gibi ingilizce kaynaklarda aradığını bulacağına eminim.

İlk localhostuna kurup isteklerine cevap verip veremeyeceğini test etmeni tavsiye ediyorum.

Ortalama 1 - 2 yıl gibi bir süre önce 32bin küsür tekil hiti 1 günde zindannet adresinde sorunsuz bir şekilde atlatmıştım şu an sitenin hiti o kadar yüksek olmasada 14bine yakın kayıtlı üye mevcut fakat en basidinden toplu mail atamıyorum ve bu sorunu xoops core team dahi çözememiş durumda (!) son sürümde de bu sorun mevcut ki bu en basit alışılmış bir sorun...

Özetle xoops kesinlikle 1. tercihin olmamalı.

Kolay gelsin.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı