![]() | |
| | #1 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
elimdeki text adındaki tablo şöyle Alıntı:
PHP Kodu: | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
postcount alanının tipi nedir ? Eğer INT, FLOAT, REAL, DOUBLE, DECIMAL gibi tiplerden bitanesiyse bu kodda hiç bir problem çıkmaması lazım. Ama eğer CHAR, VARCHAR gibi bir alansa elbette istediğini elde edemezsin. // Cevaba bir ekleme Eğer istediğin en yüksek değer değil de, en yüksek değere sahip olan satırın alanlarını almak ise şöyle bir sorgu işini görebilir. (önce mySQL syntax'ı sonra Access ve MS SQL) Kod: SELECT * FROM tablo ORDER BY poscount DESC LIMIT 1 Kod: SELECT TOP 1 * FROM tablo ORDER BY poscount DESC
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
hocam çok teşekkürler, sorunun bu noktada olacağını hiç ummazdım. FLOAT'a çevirdim alan tipini sorun düzeldi. bu alanda yorum sayıları tutulacak. belki 2 basmaktan hadi en fazla 3 basmaaktan çok olmayacak rakam yani. performans açısından başka bir alan tipi öneriniz varsa da duymak isterim. tekrar teşekkürler.. ek: evet artık bahsettiğiniz query i de kullanabiliyorum bu sayede. ilk denememde query o şekildeydi çalışmayınca max() denedim o da çalışmayınca herhalde max kullanımını beceremedim diye düşünmüştüm |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
aklıma takılan bir başka şey: belki ileride gerekecek elimde varchar olarak oluşturulmuş alan var az önce denemek için text e çevireyim dedim, alanda kullanıcı adları tutuluyordu fakat phpmyadmin ile bunu başaramadım. yöntem önerebilecek olan var mı ?
|
| | |
| | #7 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Hata verdi mi ? Nasıl bir hata verdi ? Aslında VARCHAR bir alanın TEXT olarak dönüştürülmemesi için bir sebep göremiyorum. Mesela bir VARCHAR alanı INT yapmakta sorunlar çıkabilir ama bunda çıkmaması lazım.
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
biliyorum çok meşguliyet verdim ama bir noktada daha takıldım ben söylediğim gibi sql de çok yeniyim eğer bu konuda da yardım alabilirsem gerçekten çok müteşekkir olacağım. elimde post tablosu var, içerik sisteminde yorumları tutuyor bu tablo bu tabloda poster isimli alanda yorum yapan kişilerin adları var buradan en çok yorum yapan belki 5 kişiyi çekmek istiyorum önce max() ile olur gibi gelmişti fakat içeriği sayı olmayan alanlarda max kullandığımda sadece poster alanındaki isimlerin karakter sayısına göre bir sıralama yaptığını gördüm yani en uzun isimden en kısaya doğru sıralıyor. istediğim sadece poster alanında en çok tekrar eden 5 ismi çıkarmak gibi bir mantıkla düşündüm ama bir türlü query i oluşturamadım. yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. herkese iyi çalışmalar.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |