![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Debian GNU/Linux Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: /home/euler
|
Yaklaşık 1 aydır işletim sistemi olarak Debian kullanıyorum. Bundan sonra da kullanmaya devam edeceğim. Windows ile pek yüz göz olmak istemiyorum şu saatten sonra. Illaki windows gerektiren ufak çapta işlemler için VMware kullanıyorum zaten. Belli oranda bir C# bilgim var. Çok üst düzey değil ancak söz dizimine hakimim, çeşitli veritabanı uygulamaları geliştirebiliyorum. Aynı şey kısmen de olsa ASP.NET için de geçerli. Şimdi debian kullanmaya başladıktan sonra karşıma şöyle bir sorun çıktı. C# ve ASP.NET kullanabilmek için ya ayrı bir partitiona da windows kurup yapacağım işe göre ordan oraya göç etmem gerekiyor ya da Mono projesinin gelişimini takip etmek gerekiyor. Şimdi bu 2 seçenek de bana çok yapıcı gelmiyor. Istiyorum ki dili sisteme adapte etmekle değil dili kullanmakla harcayayım zamanımı. Ordan oraya sürekli vakit kaybetmeyeyim ya da. O yüzden C#'tan Java'ya geçiş yapmaya karar verdim. Java'nın söz dizimi ile C#'ınkinin yaklaşık %70 oranında benzerlik gösterdiği söyleniyor. Bu geçiş mantıklı mı? Mantıklı ise tavsiye edeceğiniz kaynaklar ve önerileriniz nedir? Daha önce Java kullanmadığımdan geliştirme için gerekli olan yazılımlar konusunda da net bilgim yok. .NET Framework'un karşılığı olduğunu düşündüğüm JDK'yı edinmem gerekiyor anladığım kadarıyla ilk etapta. IDE olarak da NetBeans ve Eclipse'i duymuştum. Bunlardan birini seçmek iyi olacaktır sanırım. Ya da alternatiflere de açığım. Bunlar dışında masaüstü yazılımlar geliştirebilmek için daha neler gerekli? Bir de Java ile Mobile uygulamalar geliştirilebildiği malum. Peki Java'nın web alanındaki uygulanabilirliği ve kullanılabilirliği nedir? Cevap vermek için zaman harcayan herkese teşekkür ederim..
__________________ ...fear can hold you prisoner, hope can set you free !! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: M86
|
@quentin: C++ her yerde c++ değil mi ? Fakat GTK kullanmakla MFC kullanmak birbirlerinden ne kadar farklı öyle değil mi ? Ama söz dizimleri aynı... Java ile C#'in arasıda böyle .net framework ile awt/swing çok farklı. Swing/awt öğrenmek çok kolay hemen öğrenebilirsin Ben IDE olarak gedit'i kullanıyorum Java için windows'da pek çok IDE bunları çoğu resim yapar gibi applet hazırlamanı sağlıyor ancak henüz linux için görmedim ?? (belki vardır)Kullanılabilirlik konusunda chat appletleri örnek verebilirim. Eğer biz bunları java ile değilde başka bir dil ile yazmış olsaydık activeX yazacaktık. Bunun sertifika masraflarıda Bİreysel yıllık 20$/ Kurumsal yıllık 440$ olacaktı |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Debian GNU/Linux Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: /home/euler
| Alıntı:
Boş ver C#'ta kal, Java düşündüğün kadar da benzemiyor C#'a mı demek istiyorsun? Biraz daha açarsan sevinirm. Çünkü gerçekten önemli bir dönüm noktasındayım. Java söz dizimi, yetenekleri ve IDE konusunda bilgim sıfıra yakın. Ancak C# söz dizimini bildiğim ve çeşitli uygulamalaar geliştirebilcek kadar da pratik bilgim var ve C#'ın söz diziminin de büyük oranda Java'ya benzediğini sürekli duyuyorum. Çok zorlu bir geçiş olmayacaksa Java'ya geçmek konusunda kararlıyım. Ancak mesela awt/swing'in bile ne olduğunu bilmiyorum. Hiç uğraşmadım çünkü Java ile. Ancak söylediğim gibi söz dizimi benzer ise bazı şeyler zamanla halledilebilir diye düşünüyorum. Benim için şu aşamada önemli olan GNU/Linux üzerinde geliştirme yapabilmem ve yazdığım programın platform bağımsız çalışabilmesi.
__________________ ...fear can hold you prisoner, hope can set you free !! | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Ankara
|
Basit iki java,c# örneği. Merhaba.cs: class Merhaba { public static void Main(string [] args) { System.Console.Write("Merhaba"); } } Merhaba.java: public class Merhaba { public static void main(String[] args){ System.out.print("Merhaba"); } } p.java: import java.awt.*; public class P extends Frame { P () { super("Pencere"); setSize(300,200); } public static void main(String [] args) { P x=new P(); x.show(); } } p.cs: using System; using System.Windows.Forms; class P : System.Windows.Forms.Form { public P() : base() { Width=300; Height=200; Text = "Pencere"; } public static void Main(string [] args) { P x = new P(); Application.Run(x); } }
__________________ Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
microsoft .NET için çok çaba sarfediyor.. ayrıca windows kullanıcıları yeni windsows sürümleri kullanma eğiliminde. tanıdığım herkesin makinasında her nedense XP var .. .NET ile gelecek bir windows sürümünden sonra .NET in kazanacağı önemi de hesaba kat bence.. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Java için Linux altında çalışabilecek "resim yapar gibi kolay" IDE'ler * JBuilder : Foundation versiyonu tamamen ücretsiz fakat biraz yavaş * Netbeans : Tamamen ücretsiz. 4.1 versiyonu ile J2EE desteği de iyileştirilmiş * Eclipse : Normalde görsel GUI tasarımı yok ama bir iki eklenti ile hallolabiliyor. En populer IDE'dir kendisi. Swing'e gelince, Euclides'in bahsettiği gibi, Swing bir görsel bileşenler topluluğudur.(tanım biraz kabaca oldu) Yani CheckBox, ComboBox, TextBox v.s. gibi pencere tabanlı programlarda gördüğün tüm bileşenleri sana sağlar, paket olarak tüm bu bileşenlere Swing bileşenleri deniyor.(Zaten javax.swing paketinde bulunuyor hepsi). AWT ise artık kullanılmayan Swing paketinden önceki görsel bileşenler topluluğunun adıydı. Yani hem AWT hem Swing kullanmaya, bilmeye gerek yok. Swing'in bir güzel yanı (belki de bazen kötü yanı) layout mantığıdır. Görsel bir GUI tasarım aracı olmadan bileşenleri olabildiğince düzgün yerleştirme işi manuel olarak yapılabilmektedir bu sayede. Bir süredir hem Java'yı hem C#'ı inceliyorum, gördüğüm kadarıyla çoğu programcı C# derinliklerine inmek zorunda olmadan programlar yazabiliyorlar. Sebebi ise basit : V Studio .NET. Fakat java programcıları olayın derinliklerine inmeden iyi bir java programı yazamıyorlar. Arada böyle bariz bir fark var kanımca. Bunu da göz önünde bulundurabilirsin. Ama Java'nın derinlikleri o kadar da zor değil, korkmaya da gerek yok. İyi çalışmalar
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Cavabıma ufak bir ek daha yapmak istiyorum. Java'nın üç versiyonu, yani üç farklı API'sı var. Bunları her birisi bir platforma kadar geniş ve birbirinden neredeyse bağımsızlar. Tek benzer yanları Java dili ile programlanmalarıdır. (Platform, API ve dilin aynı şeyler olmadığını biliyoruz artık) * J2ME * J2EE * J2SE İlk iki tanesi J2SE üzerine kuruludur. En geniş olanı J2EE'dir. Yani dağıtık, ağ tabanlı, internet tabanlı, CORBA, RMI, Web Services gibi teknolojilere destek verilen API'nin adıdır(Java 2 Enterprise Edition) Yalayıp yutması neredeyse imkansız olan ve ister web tabanlı ister ağ tabanlı tüm client-server uygulamalarını yazabilirsin. J2EE'nin ne kadar güvenilir ve ne kadar popüler olduğunu anlamak istersen tüm bankaların sitelerinin hangi teknoloji ile yapıldığını araştırabilirsin. (Tabii ki JSP & servlets, EJB, Struts, Hibernate, JDO gibi teknolojileri barındıran J2EE olacaktır yanıt)
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: M86
| Alıntı:
ister layoutları kullanırsın istersen x,y koordinatlarına yerleştirirsin.İlla layout manager kullanmak zorunda değilsin.. | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |