![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2005
|
Selamlar Arkadaşlar Delphide gaussian filtrenin resme uygulanma algoritmasını bilen birisi kod eşliğinde yardım ederse çok memnun olurum. Projem için gerekli lütfen acilen yardım edin,çok az vaktim kaldı. Lütfeeeeen çok aciiiiil!!!!!!! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| .......... Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: istanbul
|
delphi hic bilmiyorum ama C deki veya C++ daki yapilis seklini aynen uygulayabilirsin sanirim. kernel su an aklimda degil ama gauss filtresi icin gerekli kernel'i rahatlikla internetten bulabilirsin. Ben daha cok C++ taki std::vector< > u kullandim,kullanim rahatligi acisindan bunun gibi akilli bir dizi de kullanabilirsin. Simdilik imgeyi bir iki boyutlu bir diziye attigini dusunelim. kernelin soyle oldugunu dusun. Kod: int kernel[3][3]; // 7 x 7,11 x 11 veya 5 x 5 ... vs de olabilir. Kod: unsigned char image[800][600] // varsayalim 800 x 600 çözünürlükte, 8 bit imge olsun mesela image[10][20] deki pikselin degerini su sekilde degistireceksin. Kod: image[10][20]
= image[10][20] * kernel[1][1] + image[9][19]*kernel[2][0] +
image[9][20]*kernel[0][1] + image[9][21]*kernel[0][0]+
....................................
................................... 3 x 3 luk bir matris ciz,
3x3 bir blokla(merkezi 10.20 imis gibi dusunerek numaralandir)
yukaridaki eslesmeyi gor,aklinda netlesecektir.
Kernelin diger elemanlarinida ayni mantikla ilgili pikselin
cevresindeki komsu piksellerle isleme sokman gerek.
"......" lar o kisimlar yani.
ozellikle dedigim gibi bu islemi sekil olarak gorursen hemen anlarsin. kolay gelsin...
__________________ p=2^q-1 prime <== q>2, cosh(2^(q-2)*log(2+sqrt(3)))%p=0 |
| | |
| | #3 (permalink) |
| .......... Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: istanbul
|
Tekrar okuyunca iyice kafa karistirdigimi gordum, oteki bilgisayarda olacakti biseyler... buldum... Ekledigim dosyalar daha cok fikir verecektir,goz atmani tavsiye ederim. Yaptiktan sonra ne kadar kolay oldugunu goreceksin. Kolay gelsin...
__________________ p=2^q-1 prime <== q>2, cosh(2^(q-2)*log(2+sqrt(3)))%p=0 |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |