![]() | |
| | #1 (permalink) |
| cevizin en küçük avatarı Üyelik Tarihi: 04/2004
|
auto_increment girilen her bilgiye tabloda benzersiz bir id numarası veriyorum fakat ben bazı id numaralarını rezerve etmek istiyorum..yani 15,785,3200 numaraları vermesin sıra 15 geldiğinde 16 versin bunu yapmak mümkünmüdür..
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Veritabanına göre değişir mySQL auto_increment alana elle veril girilmesine izin verirken, başka veritabanları izin vermeyebilir. Nedense aklıma bir RULE ile bunu yapabilirsin gibi geldi, çünkü bahsettiğin şey tam olarak RULE tanımı ile uyuşuyor. Fakat hangi veritabanında nasıl oluşturacağın konusunda bir fikrim yok. Kolay gelsin
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: İstanbul
|
bende böyle bişey yaptım ama hazır bi kod kullanmadım. örneğin 10000 numaralı kayıdı kendi yazdıgım kod ile rezerve ettim örneğin en son kayıt 9999 ise arada boş bir kayıt geçiyorum sonra kayıt ettiriyorum bu sayede 10001 oluıyor ve 10000. kayıt bana kalmış oluyor. ben bu şekilde yaptım ama hazır bi script kod vs varmı bilmiyorum
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2005
|
Tablona Bir Column Daha Eklersin Aynı Uye Girişlerinde Admin Mi Yoksa User Mi Olduklarını Sorgularken Yaptığın Gibi 1 ve 0 Değerleri Verirsin o Column A. Ve Veri Tabanından Verileri Çekerken Bu Özelliği Kullanarak Çekersin..
|
| | |
| | #7 (permalink) |
| cevizin en küçük avatarı Üyelik Tarihi: 04/2004
|
ok sanırım en mantıklısı manuel olarak kayıtları önceden eklemek ama dinamik bir yapı olduğuı için sürekli manuel olarak id girmekde pek mantıklı değil aslında böyle bir özellik olmalı yani rezerve ettiğim idleri vermesin gibi yada başka bir tabloyla ilişkili bazı idleri ekleyememek gibi bir özellik olmalı... bunu nerde kullandığıma gelirsek...girilen bilgiye göre bir takım raporlar hazırlanıyor bazı raporlarda birkere hazırlanıyor..ve id numaraları sürekli kullanılıyor...bazen sistemi yeniden kurmak gerekebiliyor ve bazı id numarali raporların yeniden oluşturlmasını istemiyorum..çünkü scripte o id numaralarına göre bir takım menü işlemleri yürüyülüyor böylelikle veritabanım yenilensede rezerve edilen id numaralarını yeniden girdiğimde sorunsuz calışıyor..bazen bazı raporları girmediğim durumlar olabiliyor ve aynı rapor numarasına sahip iki id oluyor rezerve ederek bunun önüne geçmek istiyorum..
__________________ Sarp Pirilti Yap Olsun...olmuyorsa başka bir yol/şey dene ve devam et |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |