Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Donanım

LinkBack Seçenekler
Eski 19/05/2005, 01:15   #1 (permalink)
Pinguen

kaan0489 Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan amd miii intel miii?

arkadaslar şimdi ben yeni bir makina topluyucam yalnız amd miii yoksa intell mi işlemcide karar kılamadım.amd daha ucuz ama daha fazla ısı kaydettiği için yanma riski fazlaymıs intel pahalı paraya acıyorum ucuzu varken yalnız ben amd de karar kıldım peki ben bu işlemcinin yanmaması için ne yapmam gerek yani heleki onumuz yaz bana bir akıl verin kafayı yicem yoksa burada şimdiden teşekkürler.
Eski 19/05/2005, 01:19   #2 (permalink)
Üye

Yer: Moscow

amd kullanıyorum, yanma riskini kim attıysa iyi atmış. işlemci ile gelen fan yeterli oluyor...

- .. Benim 1 hayalim var!
- Hayalin ne?
- 1 hayalimin olması ..
sunny_smiley hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/05/2005, 01:23   #3 (permalink)
Pinguen

kaan0489 Adlı Üyenin Profil Grafiği

valaha bilmiyorum 2 3 yere sordum oyle dediler intelden daha fazla yanma riski var daha fazla ısı uretiyor falan dedilerde tabi bende bilgisayarmı kullanıcam yoksa yanmasın diyemi bakıcam ondan bir sorayım dedim sizlere boyle diyorsan amd alırım bende o saman.
Eski 19/05/2005, 02:34   #4 (permalink)
Agresif Üye

turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

İşten anlayamayan, AMD satmak istemeyen vs.vs. sözüm ona bilgisayarcıların ilk lafı "AMD yanar abi karşımam bak!" olur.

Amd intelden daha fazla ısı üretir doğrudur. Fakat Amd işlemciler normalde 55-65 derecelerde çalışır. 80-85 derecelere geldiği zaman telaşlanmak gerekir. Bunun yanında intel işlemciler 45-55 derece arasında çalışırlar. 70- 75 dereceye civarlarında da tehlike çanları çalar. Bu yüzden 65-70 derece sıcaklık amd için normal sayılabilirken intel için tehlikelidir.

İşlemci kıyaslamalarını tükçe donanım sitelerinde bulabilirsiniz. Çoğu testte amd işlemciler intel ile başa baş hatta daha üstün performans sergilerler. Başa baş sonuç veren testlere dikkat ettiğinizde amd işlemcilerin intelden en az 100$ daha ucuz olduğnu göreceksiniz. Hatta bazı testlerde amd ucuz olmasına rağmen intelden daha iyi performans gösterir.

Intelinde amdden daha hızlı çalışan işlemcileri mevcut. Fakat aralarındaki fiyat farkına bakınca almak bana pek mantıklı gelmiyor. Tüm bunlara rağmen intel işlemci pazarında amdden çok daha fazla paya sahip. P4C serisi amd'nin athlon xp serisinden daha performanslıydı.

Son olarak şunu belirteyim, amd işlemcilerin oldukça fazla overclock potansiyeli var. İyi bir fan alıp 2GHz hızındaki işlemcinizi 2.5GHz'lere kadar çıkarmanız mümkün olabilir.

Tercih sizin..
turker hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/05/2005, 11:16   #5 (permalink)
Lunatic Design

kursad Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Smyrna

Bu tartışmanın sonu olmaz arkadaşlar. Ben AMD kullanıyorum çok memnunum, arkadaşım intel kullanıyor o da çok memnun. Ayrıca fiyatlar arasında da artık uçurum yok. En iyisi donanım sitelerinden performanslara bakmak. iki firmanın işlemcilerinin ayrı ayrı konularda üstünlükleri var. iyi bir araştırma yapıp hangisi işinize geliyorsa onu alın. Ama yine de AMD alacaksanız kesinlikle socket 939 işlemcilerinden alın keza socket 754 üretimi haziran 2005'te bitecek...
kursad hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/05/2005, 11:47   #6 (permalink)
Sivil Üye

Gurhan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
80-85 derecelere geldiği zaman telaşlanmak gerekir.
biostan gerekli ayarı yaptıktan sonra bu telaşlanma olayını anakart sizin yerinize yapıp alarm veriyor zaten
yani aslında korkacak hiç birşey yok
türker'in dediği gibi sözüm ona bilgisyarcıların çıkardığı hurafelerden başka birşey değil bunlar
Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler
Gurhan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20/05/2005, 11:27   #7 (permalink)
Registered User

10 sene once cikan bir AMD islemcisinde isi problemi vardi. O gun bugundur "AMD isi ile ilgili problemler yaratir" diye bir hurafe var. Halbuki o model haricinde AMD islemcilerde bir sorun yok.

Piyasadaki bilgisayarcilar da bilgi kaynagi olarak hurafelerden yararlandiklari icin bu muhabbet aynen devam ediyor.
acemi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31/05/2005, 00:35   #8 (permalink)
Eski Cevizci

merak Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasıı

Bizzat şahit oldum. AMD sistem toplamaktan korkuyolar. Görmemişler. CPUyu ya takamazsak elimizde kalirsa. Biz enisi bildigimiz intelden şaşmayalim, mantigi...

Ama kafama takılan 1 şey var. İşlemci hızının ölçütü saat hizi ise. (bkz. Mhz) AMD işlemcilerde bu neden düşük oluyor. Yada bu ?? Ghz ifadesi tam olarak neyi anlatıyor. Yani bakiyorum AMD nin en hızlı işlemcileri 2 GHZ de takılı kalmış. Ama daha performansli olduklarini biliyorum. Bunu nasil kiyaslayacagiz. GHZ hiç birşey ifade etmiyor mu yani?
Eski 31/05/2005, 01:12   #9 (permalink)
Üye

Cekici Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.

Adı çıkacağına canı cıksın işte ne olcak...

Reklam Oku Para Kazan
Cekici hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31/05/2005, 01:18   #10 (permalink)
.

BoraN Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: kayıp

Kesemize hangisi uygunsa onu alalım. Dergilerdeki performans testleri bu konuda bize oldukça yardımcı oluyor zaten. Fiyat/performans oranına bakarak uygun bir tercih yapılabilir.

Ben genel olarak celeron işlemci kullanıyorum. Hem fiyat olarak uygun, hemde benim taleplerimi karşılıyor.

Yani bu biraz da makinenizi ne iş için kullanacağınıza bağlı. Office uygulamaları için farklı, grafik vs multimedya uygulamaları için de farklı donanımlara sahip olunması gerekir.

Tavsiye: Önce tercihlerinizi belirleyin. PC'yi edinmekteki amacınız tam olarak nedir? "Bilgisayarımla herşeyi yapmak istiyorum" uygun bir seçenek değildir...

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık