![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2005
|
merhabalar daha yeni başladım javaya ve ufak bi porgrm yaptım MS acsess db kullanıyor 1. sorum bunu nasıl jar haline geitririz http://forum.ceviz.net/archive/t-7475.html sayfayı okudum ama yapamadım manifest falan anlayamadım 2. sorum diyelim bunu yapmayı basardım bu programın kulanana diğer makınalarada db olmalı dimi ve eger olucaksa her kullanan Veri Kaynakları (ODBC) den db driverını gosterecekmi?? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| http://forum.ceviz.net/java-jsp/10948-jar-dosyalari-print.html bu baslıktakılerı ne baltım ve manifest hatasını hallettim ancak sımdı Could not find the main class ... hatası werıyor yaptıklarım: C:\j2sdk1.4.2_07\bin klasorne classlarımı koydum 3 tane sonra aynı klasore text.txt dosyası actım ve icinde Main-class: Search // search mainin oldugu clasın adı; daha sonra consola jar cvfm text.txt ibo.jar *.class yazdım ve sonuc added manifest adding: data.class... adding:frame1.class... adding search.class... daha sonra bu bin klasorunde olusan ibo.jar çift tıkladıgımda Could not find the main class ... hatası werıyor ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
| Alıntı:
Main-Class: Search Class c'si büyük olacak. Sanırım bundan sonra da 1 veya 2 enter (\n) daha girilmesi gerekiyordu.(Ne alaka? demeyin,bende bilmiyorum sadece öyle hatırlıyorum bir yerden. Belki de yanlıştır.ama birşey kaybetmezsiniz.) Bu şekilde denermisin?Uzun zaman önceydi bu şekilde jar hazırlamayı unuttum da.Editörler senin için yapıyor, uğraşmayın. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
ewet bende okudum sun nın forumunda bi kac satır bos bırakmayı ama yine yapamadım şimdiki sorun file not found .... herneyse sanırım eclipse de kolay yapılabılıyormus ama ben sadece Jbuilder kullandım biraz eclipse le ugrasmam gerekecek sanırım ama keske Jbuilderla yaptıgımı jar yapabilseydim yinede tesekkur ederım.. |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
arkadaslar *java ve access dosyasını bi arkadasa yolladım ve bana jar halınde gerı yolladı ancak baska bi problemım war bildiginiz gibi Veri Kaynakları (ODBC) de göstermemiz gerekiyor we bunu her kullanılan makınede yapılması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() bunu nasıl halledebilirim
|
| | |
| | #7 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Denemedim ama ASP ile Access kullanırken DSN vermektense DBQ ile fiziksel olarak yol göstererek veritabanına erişebiliyorduk. Acaba sen de onu jar içine dahil etsen ve sonra da resimlere erişmeye çalıştığımız gibi class.getResource() ile veritabanının fiziksel yolunu bulmaya çalışsan.. (Tabii connectionString'i de değiştirmen gerekecektir) Acaba çalışır mı ?
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
| Alıntı:
jdbc dbc sürücüsüyle uğraştığımız sürece bu bize gerekli olacaktır.Yani ODBC ye bağımlıyız.Jar'ın içinden access'e erişimi de olmaz öyle. Jar meselesine gelince JBuilder'de bu şöyle yapılıyor; tools menüsünde Archive Builder olması lazım eski versiyonlarda. Yeni versiyonlarında böyle değil. File>New tıkla. gelen menüden Archive 'e tıkla orada çeşitli jar tipleri vardır Application jar'ı seç. Seç sonrası ise next net diyerek ilerle son sayfada "manifest dosyası yaratayım mı" yada "bir manifest yaratayım ve aynı zamanda şuraya da kopyasını koyayım mı" veyahut "var olan bir manifest'i mi kullanayım" diye seçenekler vardır. sen 1. yi seçersen o bir tane oluşturuyor ama oluşturduğu manifest dosyası boştur sen edit etmen gerekir. editledikten veya sen kendin bir tane yaratıp koyduğun da projenin içinde META_INF klasörü altına koy.Sonra projeyi make ile derle bu sırada jar'ı da oluşturur. sevgi ve saygılarımla Enson 19/05/2005 15:39 tarihinde yildizib tarafından düzenlenmiştir.. | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Peki Access dosyasını Jar içine dahil etmeden uygulama ile beraber taşısan ? Mesela Access dosyasını c:\programs\test.mdb gibi bir klasöre kopyalamasını isteyip, connection string ifadeni değiştirip programın aynen çalışmasını sağlayabilirsin. Kod: ....
String driver = "sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver";
String url = "jdbc:odbc:" +
"DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};" +
"DBQ=c:\\program\\test.mdb";
Class.forName(driver);
Connection c = DriverManager.getConnection(url);
....
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |