![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2005
|
selam arkadaşlar. sorunum basit gibi görünüyo ama ben bilmediğim, internette de bulamadığım için burdan sorayım dedim.. java formunda bi butona basılınca explorer'da mesela www.ceviz.net sayfası açılsın istiyorum, nası yapabilirim bunu? ilgilenenlere çok teşekkür ediyorum şimdiden..
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
|
Merhaba,hoşgeldin. Bunu java.lang paketinde bulunan Runtime clasını kullanarak yapman mümkündür. İşte sana bir örneği. Kod: import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
import javax.swing.*;
import java.io.*;
public class ProcessTest extends JFrame implements ActionListener{
public ProcessTest(){
JButton button=new JButton("ceviz.net");
button.addActionListener(this);
Container contentPane=getContentPane();
contentPane.setLayout(new FlowLayout());
contentPane.add(button);
setBounds(200,200,200,200);
setVisible(true);
}
public static void main(String args[]){
new ProcessTest();
}
public void actionPerformed(ActionEvent e){
try{
Process p=Runtime.getRuntime().exec("C:\\Program Files\\Internet Explorer\\IEXPLORE.exe www.ceviz.net");
}catch(IOException ex){
ex.printStackTrace();
}
}
}
|
| | |
| | #3 (permalink) | |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
| Alıntı:
yerine Process p=Runtime.getRuntime().exec("EXPLORE.exe http://www.ceviz.net"); yazabiliriz böylece her dil windows isletim sisteminde calisir explorer PATH üzerinde bir exedir dolayisi ile tamadres vermedende cagrilabilir ve basina http adli bir link koyarsaniz siteyide acar bu arada yeni javayla ugrasan biriyim ve hangi classin icinde ne var bilmedigim icin yukaridaki cod hosuma gitti ...
__________________ ispartakule toki | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2004
| http://ostermiller.org/utils/Browser.html sistemde varsayılı olarak atanmış tarayıcıyı çalıştırıyor bu library. Kullanmıştım, gayet güzel. |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
| Alıntı:
Bende hoşnut olduğunu söyleyen arkadaşlardan çok hoşnut olurum... Gel bakalım sen şöyle yamacıma... ![]() --------------------------------------------------------------- Sevdiğine sevindim.Madem yenisin ve beğendin sana bir kaç şey sorayim mi? Yukarıda anladığın üzere Runtime class'ı ile herhangi bir programı (exe) çalıştırabiliyorsun. Sorum şu: Bu kodla javac.exe ve java.exe'de çalıştırabilir miyiz acaba ?!?!?! Kafanda bir şimşek çaktı mı? Bunu kullanarak ne yapabiliriz acaba??? Eğer yeni başlıyorsan ve devam etmek istiyorsan bu (çakan) fikir sana cazip gelirse yardım edebilirim. ![]() <!-- -Gel bakalım, demek javayı sevdin. -Arkadaşlar yeni bir kurban bulduk ,cemaate katabiliriz. -Bak, şimdi biz dünyada her ülkede yer alan sapkın "java" tarikatındanız. Ona göre... --> | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2006
| PHP Kodu: |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |