Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Genel Programlama

LinkBack Seçenekler
Eski 30/04/2005, 23:53   #1 (permalink)
Üye

Yer: IstanbuL
Varsayılan IRCD Hakkinda Yardim Lütfen Bakiniz..

Ben Ircd ile ilgilenen birisiyim.. Ve bir cok ircd kurulumum olmuştur.. Ilkonce bu konu ile ilgili Bütün Kurulumcuların olduğu gibi benimde çok yakındığın Proxy + Trojan saldırılardır.. Buna her türlü önlem almamıza rağmen bir çare bulamadık şimdiye kadar.. Yaka siltiğimiz bu konu hakkında benim düşündüğüm bir tasarı var. Ama bir çok dosyayı editlemeye çalışmama rağmen gerekli programlama bilgim olmadığı için bir türlü başaramadım..

Bu tasarıyı aşağıda sizlere anlatmaya çalışacağım..

Giriş olarak..

-irc.benimdomain.net- *** Looking up your hostname...
-
-irc.benimdomain.net- *** Couldn't resolve your hostname; using your IP address instead
-
Local host: dsl85-100-31975.ttnet.net.tr (85.100.124.231)
-
Sunucumuza Hos Geldiniz benimdomainNeT Sohbet Arkadaslik Ortami fedelk!cancel@125.78.323.56
Sunucumuz irc.benimdomain.net, Versionu Unreal3.2
This server was created Fri Feb 4 2005 at 11:59:30 EET
irc.benimdomain.net Unreal3.2 iowghraAsORTVSxNCWqBzvdHtGp lvhopsmntikrRcaqOZLQbSeKVfMGCuzNTj
MAP KNOCK SAFELIST HCN MAXCHANNELS=50 MAXBANS=60 NICKLEN=30 TOPICLEN=307 KICKLEN=307 MAXTARGETS=20 AWAYLEN=307 are supported by this server
WALLCHOPS WATCH=128 SILENCE=15 MODES=12 CHANTYPES=# PREFIX=(qohv)*®%+ CHANMODES=beqa,kfL,lj,psmntirRcOAQKVGCuzNSMT NETWORK=benimdomainNeT CASEMAPPING=ascii EXTBAN=~,cqr are supported by this server
-
Su Anda 29 Aktif Ve 49 Pasif 3 Sunucuda Bulunuyor
18 Operatorü Bulunuyor
36 Kanal Aktif Durumda
Benim 65 Kullanicim Ve 2 Sunucum Bulunuyor
-
Sunucudaki Kullanici Sayisi: 65 En Fazla: 735
Ağdaki Kullanici Sayisi: 78 En Fazla: 182
-
Bugünkü Giris Mesajiniz, irc.benimdomain.net
-
- 26/4/2005 20:04
- Bugünkü Giris Mesajiniz, irc.benimdomain.net
- -

Normal giriş bu şekilde iken.. Normal bütün kullanicilarin yapmasi gereken bir işlem daha olmasını sağlayacak bir derleme yani..

-irc.benimdomain.net- *** Looking up your hostname...
-
-irc.benimdomain.net- *** Couldn't resolve your hostname; using your IP address instead
-
Local host: dsl85-100-31975.ttnet.net.tr (85.100.124.231)
-
Sunucumuza Hos Geldiniz benimdomainNeT Sohbet Arkadaslik Ortami fedelk!cancel@125.78.323.56
Sunucumuz irc.benimdomain.net, Versionu Unreal3.2
This server was created Fri Feb 4 2005 at 11:59:30 EET
irc.benimdomain.net Unreal3.2 iowghraAsORTVSxNCWqBzvdHtGp lvhopsmntikrRcaqOZLQbSeKVfMGCuzNTj
MAP KNOCK SAFELIST HCN MAXCHANNELS=50 MAXBANS=60 NICKLEN=30 TOPICLEN=307 KICKLEN=307 MAXTARGETS=20 AWAYLEN=307 are supported by this server
WALLCHOPS WATCH=128 SILENCE=15 MODES=12 CHANTYPES=# PREFIX=(qohv)*®%+ CHANMODES=beqa,kfL,lj,psmntirRcOAQKVGCuzNSMT NETWORK=benimdomainNeT CASEMAPPING=ascii EXTBAN=~,cqr are supported by this server
-
Su Anda 29 Aktif Ve 49 Pasif 3 Sunucuda Bulunuyor
18 Operatorü Bulunuyor
36 Kanal Aktif Durumda
Benim 65 Kullanicim Ve 2 Sunucum Bulunuyor
-
Sunucudaki Kullanici Sayisi: 65 En Fazla: 735
Ağdaki Kullanici Sayisi: 78 En Fazla: 182
-
Bugünkü Giris Mesajiniz, irc.benimdomain.net
-
- 26/4/2005 20:04
- Bugünkü Giris Mesajiniz, irc.benimdomain.net
- -

-irc.benimdomain.net- *** Lütfen Size Asagida Verilen Auth Code'unu Giriniz..

-irc.benimdomain.net- *** Bu Auth Code'unu Girmemeniz Halinde Sunucumuzdan Hic Bir Sekilde Yararlanamiyacaksiniz..

-irc.benimdomain.net- *** /auth G4J45K8L2 /* Herseferinde Değişik Değerler Verecek */

Seklinde Kullanici bir insansa bunu yapabilecektir.. Eger bu bir botsa Proxy clone ise Trojansa Bunu yapamiyacaktir. Ve böylelikle bu tür saldirilardan kurtulma sansi elde edilecektir..

Fakat burada Bir olay daha var.. Bu girislerde Auth code'u sormamasi gereken bir port belirleme sansi olmasi lazim bu auth serbest porttanda jawa girişler yapılacak.

Böyle bir program mümkünmü.? Yapılabilirmi? Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum. Lütfen bu forum başlığına yazsınlar..

Not : Edited yapılması Istenen IRCD Türü UnrealIRCD Ultimate'dir.

Teşekkürler...

Enson 01/05/2005 00:15 tarihinde CevizLee tarafından düzenlenmiştir..
CevizLee hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/07/2005, 17:08   #2 (permalink)
Eski Cevizci

xander Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: bursa

Bense yasak nick olduğunda yeninick girin gibi bir istek olduğu gibi /giris devam --yazıp ve sonrasında enter den sonra bir açılış düşünüyorum bu işlemde trojanları engelleyecektir fakat daha başaramadım.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık