![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2005
|
Merhaba! Benim hazırladıgım kodda bir frame ve içinde 4 tane panel var. yani frame'i 4 eşit pencereye boldum. herbir panelde bir jtree gosteriliyor. bu jtreeler birbirnden farklı. benim yapmak istedigm bir panel içinde seçtigim bir node diger panellerdeki jtree içinde de var ise hepsinde seçilen o node highlighted bir sekilde gosterilsin. Bunu nasıl yapabilirim. zaten ben jtree uzerinde bi node seçtigimde o node etrafı renklendiriliyor. bu olduguna gore benim bu node secildigini bir listener ile anlamam ve o rengi degiştirmem veya highligt etmem ayrıca diger panellerdeki o node'u (eger varsa) renklendirmem gerek. sanki herbir pencerede aynı anda secilmiş gibi. bu konu ile ilgili bana yardımcı olursanız sevinirim. İyi calısmalar.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Öncelikle seçimleri (değiştiginde) yakalamak için ağaçlara birer tane TreeSelectionListener eklemen gerekiyor (ör: addTreeSelectionListener(this)). Hangi sınıfı gösteriyorsan sınıfın içinde public void valueChanged(TreeSelectionEvent e) tanımlanmalı(Implementation kısmı) Daha sonra bu örnekteki e değişkeni ile seçili elemanı alabilirsin. Kod: public void valueChanged(TreeSelectionEvent e)
{
Object o = e.getPath().getLastPathComponent();
String s = o.getUserObject();
}
Daha sonra diğer ağaçlarda bu string ifadenin herhangi bir Node'a ait olup olmadığını araştırabilirsin. Bunu tam olarak nasıl yapacağını bilmiyorum ama aklıma gelen bir yol - her ne kadar verimli gözükmese de - TreeModel üzerinde gezinti yapmak (Recursive olarak). Kullanabileceğin metodlar TreeModel.getRoot(), TreeModel.getChild(), TreeModel.getChildCount().... Elemanı bulduktan sonra oradan bir TreePath oluşturman ve hedef ağaçların JTree.setSelectionPath(TreePath t) metodu olabilir sanırım. Yinede daha önce denemediğim bir şey olduğu için bu metottan emin değilim ve daha iyi bir metod olabileceğini - hatta olması gerektiğini - düşünüyorum. Bulabilirsem yazarım.
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Ağacın elemanları gezmek için http://www.rgagnon.com/javadetails/java-0313.html
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |