![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2005
|
merhaba arkadaslar, javaya yeni basadim, 4haftadir dokuman bulup okuyorum (kodcu,v.s.)ordaki kucuk programlari yazmaya calisiorum, ama sanki hiç ilerleme yok , nasil ilerleyebilirim, nasil kodlar yazabilirim, bana yardimci olurmusunuztesekkurlerr |
| | |
| | #2 (permalink) |
| OOP Mania Üyelik Tarihi: 03/2003
|
Öncelikle Nesneye Yönelik programlama mantığını öğrenerek başlayabilirsin. www.kodcu.com Altuğ hocanın kitabı güzeldir aslında nesneye yönelik programlama anlatıyor. Başka bol bol örnek yap derim .Aslında en iyisi kendin için bir proje belirle ve o projeyi yapmaya çalış yaptıkça öğrenmek güzel bir yöntem hem bilmediğin yerleri araştırınca daha sağlam öğrenirsin. En azından ben bu yöntemle iyi öğreniyorum .Kolay gelsin
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| OOP Mania Üyelik Tarihi: 03/2003
|
Örnek olarak mesela Java ile bi desktop uygulaması yapabilirsin. JDBC ile veritabanına yönelik bir uygulama olabilir. İlk etapta uygulamanın kolay olmasını tavsiye ederim hem seni yıldırmamış olur hemde yapman kolay olur. Aklıma gelen ufak bir adres telefon tefteri yada ufak bir stok programı olabilir. Programı Nesnelere bölersin mesela adresi defterinde kişiler olduğunu varsayalım ve bi kişi nesnesi tasarlayalım. class Kisi { private String adi,soyadi; private int yasi; public void setAdi(string ad) { ...... } public String getAdi() { ...... return adi; } public void Kaydet() {.....} } Gibi nesneler tasarlamaya çalış ve bunları veritabanına kaydet listele düzelt.Bunların metodlarını nesneler üzerinde yap mesela Kişi kaydetme işlemi yapmak için Kisi sınıfına bir "Kaydet " metodu koyduk. Bunun gibi düzelt sil gibi metodlar koyabilirisn. Servletler hakkında fazla bilgim yok o yüzden yardımcı olamıycağım. Ama bence ilk etapta Nesneye Yönelik yapıyı ve Dilin özelliklerini iyi kavramalısın ileri için çok faydalı olur. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |