![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2004
|
Arkadaşlar merhaba JAVA'ya giriş yapmak istiyorum. Sistemimde JAVA yazmak, compile etmek ve çalıştırabilmek için ne gibi programlara ihtiyacım var. Şu ana kadar client-side'da dil olarak javascript kullanıyordum. Bu yüzden object oriented programming syntaxına yabancı değilim. İntelliJ oldukça güzel bir editöre benziyordu onu indirdim. başka ne gibi programlar indirip kurmalıyım? Bu javanın serverı var mıdır IIS gibi? Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler |
| | |
| | #2 (permalink) |
| OOP Mania Üyelik Tarihi: 03/2003
|
Editör olarak benim tercihim hızlı editörler olduğu için sana JCreatorü öneririm. Form design ekranı yok yalnız. Çok gelişmiş java ile yazılmış editörler var ama çok yavaş olduğu için ben kullanmayı sevmiyorum ama tercih senin. Popüler ve ücretsiz olanlar Eclipse,Netbeans,Oracle JDeveloper paralı olan JBuilder. Javanın web tarafında TomCat,Apache gibi serverlar kullanabilirsin |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2005
|
slm ben de size kendimce cook begendigim ve de tavsiye edebilecegim bir program soyliyim textpad http://download-tipp.de/shareware_un...are/1164.shtml bu adresten tedarik edilebilir en onemli ozelligi ise dostan yaptigimiz compiler isini bunda dos a gitmeden yapiyoz ve calistirda ayni sekilde bi sorunu olan yazsin simdiden kolay gelsin...
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 07/2003
|
Tabii hepsinden önce jdk'yı felan kurmalısın derleme çalıştırma işlemleri için. http://java.sun.com 'a bakabilirsin download için
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2004
|
teşekkürederim beyler, çalıştırabilmek için gerekli programları kurdum. şu anda da hafiften hafiften başladım. hello world gibi bir programı compile edip telefonda çalıştırabiliyorum fakat takdir edersiniz ki ezbere copy-paste ile yapılmış bir uygulama oluyor. yani canvas, public, class nedir? Ney neyi kapsar, ney neyi tetikler? Sıfırdan class oluştururken, base class, interface class ve imports nedir? Bunlardan kısaca bahsedebilir misiniz acaba?
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2005
|
Merhaba! Java icin Gerhard Röhner tarafindan yazilan Java-Editor´ü denediniz mi? Almanca cok sorun olmazsa deneyin! Cok hos! http://www.bildung.hessen.de/abereic...ava/editor.htm |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |