![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2004
|
Başlangıç olarak hangisini önerirsiniz. Daha önce hiç bir programlama diliyle uğraşmadım. Hangisinin geleceği daha parlak. Ben ikisinide öğrenmek istiyorum. fakat birisinde uzmanlaşmayı düşünüyorum. Sanırım bunlardan birini öğrenince diğerini öğrenmek çok kolay olacak. C++ ta pointerların çok zor olduğunu söylüyorlar. bu beni açıkçası korkutuyor. javanın daha kolay olduğunu sölüyorlar. Benim kafamda daha çok web tabanlı yapmak istediğim şeyler var. Tabii masaüstü gibi şeylerde olabilir. Sakın bana VB Delphi C# gibi dilleri önermeyin. Uzun araştırmalar sonunda bu 2 dilde karar kıldım. şimdiden hepinize teşekkürler
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Debian GNU/Linux Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: /home/euler
|
Daha önce bu ceviz de dahil bir çok BT forumunda tartışılmış, herkesin kendine has fikirlerinin olduğu bir konu. Hepsinin çeşitli avantaj ve dezavantajları var. C# için bu yargının nedenini de söyler misin bu arada?
__________________ ...fear can hold you prisoner, hope can set you free !! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Debian GNU/Linux Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: /home/euler
|
aslında o durumdan ben de muzdaripim. linux üzerinden c# kullanamamak, c# için ms windows yüklemek, mono projesinin geleceği ve ne derece başarılı olacağı vs..
__________________ ...fear can hold you prisoner, hope can set you free !! |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
| C++ creator upbeat on its future C++'in gelistiricisi Bjarne Stroustrup'in dedigine gore Java ve C# gibi dillerden C++'a geri donus baslamis. Yine ayni makalede C++ kullanan kemiklesmis 3.000.000 kadar gelistirici oldugu ve son arastirmalara gore PHP, Python gibi dinamik betik dillerinin kullaniminin ciddi bir hizla arttigi tesbit edilmis. Firmalarin uretim asamasinda kullandiklari yazilimlarin neyle gelistirildigine bakildiginda ilk ucu C++ (%59), Visual Basic (%61) ve Java (%66) paylasiyormus. Bir baska analiste gore Java ve C# / Visual Basic gibi Microsoft dillerinin en yaygin kullanilan diller oldugu seklindeki hava, gercekleri yansitmiyormus. Kisisel kanaatim Java ve C# hic hosuma gitmedi. Alt seviye isler icin C/C++, arayuzler ve prototip yazilimlar icin Python/PHP/Perl gibi betik dilleri kullanmak cok daha zevkli, verimli... |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
herşey iyi güzelde ben hep tek noktada takılıyorum. bir şirkete PHP ve MYSQL ikilisiyle muhasebe programı yaptığımızı varsayalım. Browser ile uğraşmasınlar diye birde buna arayüz hazırlayalım. Bu durumda şirketin kullandığı işletim sistemi windows ise Java,VB veya C++ ile hazırlanmış arayüz programımız (performans farkı olabilir) gayet güzel çalışır ancak linux ise sorun olacak haliyle. Müşteri profiline göre bir dil seçmek mantıklı olmaz mı? Müşteri profilinden kastım şu, mesela KOBİ ler için programlar yazıyorsak büyük çoğunluğu windows kullandığına göre niye MS bağımlısı olmayalım? Aslında "öğren C++ derdin olmasın windowsmuş, linuxmuş" diyebilirsiniz fakat "öğren" dediğiniz kişi belki VByi veya Delphiyi daha kolay kavrayacak. Bilmem derdimi anlatabildim mi... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| OOP Mania Üyelik Tarihi: 03/2003
|
Ben hala neden insanlar dil tartışması yapar anlamam. Yapacağım işe yada çalıştığım yerde de yapacağımız işe göre en uygun dil seçilir ve o dilde uygulama yazılır. Sonuçta hepsinin avantajları ve dezavantajları var kendine göre. Sisteme yönelik yada performans gerekli ise C++ kullanabilirsin . Çoklu platform istiyosan Java , Microsoft işletim sistemleri için büyük çaplı uygulamalarda C# kullanabilirsin yada Web uygulamasında Php yada ASP.NET vs vs liste uzayıp gider. Şunada kadar birsürü dilde uygulama geliştirdim ve hala birçoğunu öğrenmeye devam ediyorum .Şuanda C++ ,Java, C#,Delphi,C dillerini aktif olarak öğreniyorum çünkü hepsine ihtiyacım oluyor.
|
| | |
| | #10 (permalink) |
| anarchia Üyelik Tarihi: 10/2004
|
evet ben tamammen katiliyorum buna.. cunki ben programciyim diyen adam projeye gore dil secer hangisi isine gelirse... performansa bakilir vs.. ha birde ozgur degilde sirketlerde calisanlar icin bu tamamen baskalarina baglidir adamlar ne isterse onda yazmak zorundasin.. bu nedenle bir programci butun dillerin yapisini genel olarak bilmek icin ugrasmalidir.. tabi programci ise
__________________ #include <anarchy.h> |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |