![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2004
|
Bu konu ile ilgili bir çalışmam yok. Herhangi bir fizibilite de yapmadım. Sadece merak ettim. Barkod'la çalışan bir stok programı hazırlamıştım, fakat kasa düşünmemiştim. Bu iletişim nasıl kuruluyor?
__________________ belkide O'dur |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Ceviz Yiyerek Büyüyoruz Üyelik Tarihi: 01/2005 Yer: istanbul
|
yazar kasa veya her çeşit somut bir aygıt bilgisayarı bilgisayara bağlayan bir port olmalı. Ondan sonra pascal veya c üzerine belkide q basic ne ile yazıyorsan o kasanın portlarına yaptırmak istediğin komutları ilgili port numarası ile gönderiyorusun. Bu portlar cihazların servislerinde ne oldukları hangisinde tutar,fatura no ... gibi sinyallerin alındığı bu bilgiler alınmalı. Belkide üretici firmadan ... Bunun için hangisi programlama dili ile yazıyorsan port komutlarını öğren gerisi gelir. Umarım bunu merak etmişindir... Somut kodları bilmiyorum ama bir arkadaşım pascalda moturu kontrol eden bir bir program yazmıştı... Dur çalış gibi...
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
yazarkasaya bilgi gondermekten kastin nedir ? turkiyede yazarkasalar maliye bakanligindan onay alindiktan sonra muhurlenir ve input/output yasaklanir muhurlenerek
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
| | #6 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
yazarkasaya bağlı olmakla birlikte, benim bildiğim (wincor-nixdorf ) pos sistemlerinde, pos cihazinin içinde standard bir pc var. normal desktop pclerden bilindik tek farkı boyut olarak ufak olması ve çok fazla seri port çıkışı olması. ----- bu pclerde dos veya yenilerinde windows işletim sistemi koşuyor. barkodla mal sevkiyatı için buraya bir barkod okuyucu takman gerekiyor elbette. piyasada barkod okuyucu modelleri olarak klavye emulasyonu olarak çalışan modeller mevcut, yani barkod okuttuklarında senin yazdığın program bu barkodu programına sankı klavyeden gelecekmiş gibi gösterecek. bu durumda senin bu tip bir pos,barkod okuyucu alman ve bunlara uygun bir yazılım yazman lazım ama fiş kesmek için ise maliye bakanlığından cihaz ve yazılımın birlikte onay alması gerekirki hiç girişmemek en mantıklısı ----- yada barkod okutmalı kısım ile stok takibini yap ama fiş kesme konusunda bu piyasada çalışan yazılım evlerine bir danış
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |