![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2002
|
Benim sorum şu. ASP de herhangi text özelliği taşıyan bir değeri, nasıl komut gibi algılaması sağlayabiliriz? Örnek: ***************************** dim x x= "/news/haber1.inc" <!--#include virtual="<%=x%>" --> ***************************** şeklinde nasıl yapabilir miyim, ya da bunun gibi bir kullanım sağlayan komut filam var mı acaba? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Merhaba.. Verdiğin örneğin çalışması gerekiyor.. Ama soruna genel bi cevap verilmek istenirse her dilde olan ve VBScript dilinde de bulunan stringleri komut olarak çalıştırmaya yarayan eval fonksiyonunu söylebilirim.. Aşağıdaki kod VBScript help'den.. Kod: If Eval("Guess = RndNum") Then
MsgBox "Congratulations! You guessed it!"
Exit Sub
Else
Guess = CInt(InputBox("Sorry! Try again.",,0))
End If
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Deadman was DEAD Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Karacaahmet
|
Mkarabulut, Hasan Yılmazın yazdığı kod çalışmaz, Çünkü SSI (server-Side-Include) lar her zaman, sayfadaki tüm asp kodlarından önce çalışır O örnekte sayfaya <%=x%> isimli dosyayı include etmeye çalışır, oyle bir dosya olmadığı içinde include edemez. Maalesef bunun oyle kolay bi yolu yok, bir sub tanımlayıp içine select case ile kontrol yaptırmak bir çözüm ama iyi bir çözüm değil.
__________________ When We Understand , That We Cannot Understand , We Begin To Understand - Wes Nisker |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Evet,BERK haklısın... BEn kodu denemedim,yarım yamalak bilgimle doğru çalışacağını sandım.. Yanılmışım... Sanrım bu durumda eval ile de dinamik include bu şekilde yapılamaz.. Özür dilerim yanlış için..
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2002
|
aslında web sayfasına rastgele haber göstermesi açısından işime yarayacaktı bu kod. Randomize ile bir sayı seçecek ve veri tabanından o sayı ile ilgili haberin yolu alınacak bir değere atanacak. Ve bu include edilecek.Yani sayfa her refresh de farklı bir haber anasayfada yer alacak. Belki daha kolay bir çözümü vardır ama (mswc.choosecontent gibi) kendim bişeyler yapmaya çalıştım.
|
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: istanbul
|
Selam Hasan; Nasılsın görüşmeyeli ![]() haber1.inc dosyalarının içinde asp kodu çalıştırmıyorsan eğer aağıdaki kod işini görecektir : x i daha önceden randımize olarak belirdiğini varsayalım : - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dim Dosya, Yazi Set Dosya=Server.CreateObject ("Scripting.FileSystemObject") Set Yazi=Dosya.OpenTextFile (Server.Mappath(".") & "\haber" & x & ".inc", 1) Response.Write (Yazi.ReadAll) Yazi.close Set Yazi=Nothing Set Dosya=Nothing - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Bu inc dosyalarının içeriğini aynen istediğin yere yazar. Ama dediğim gibi inc dosyaları içinde asp kodun varsa eğer o kodları text olarak algılar aynen yazar. FSO hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istersen : http://www.aspnedir.com/makaleler_icerik.asp?id=250 Kolay gelsin. egf. |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002
|
<& dim x x= "/news/haber1.inc" Server.Execute(x) %> ishini gormezmi? Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |