![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2003
|
Herhangi bir linkin üzerine geldimizde, o linkin yolunu satatus barda görürüz. Dreamweaver daki Behaviors ile herhangi link için üzerine gelince satatus barda filanca not yazsın diyebiliyoruz Ancak bunu tüm linklere ayrı ayrı uygulamak gerekiyor. Buradaki opsiyonu bir class ile tüm linklere gelince şu yazı yazsın denilebilirmi ? Yahutda Script ile tüm linkler için üzerine gelince status barda benim belirlediğim kelime yazssın şeklinde bir komut varmı ? Bazı Scriptler ile satatus barda sabit yazılar yazıyor ancak bir linke gelince yolu gözüküyor. Kısada Hisse ben status barda link yolunu göstermeyecek bir durum arıyorum. Bu göstermeceği gibi ordaki kodu karşıtırıp anlamsız ifadeler belirten bir şey de olabilir. Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Selam, Çok uğraştım ama linklerin sadece properties'lerini topluca değiştirebildim. Sanırım event'leri değiştirmeye script müsade etmiyor. İstersen kodlar aşağıda: Kod: <a name="deneme" href="deneme1.asp">Deneme</a>
<a name="deneme" href="deneme2.asp">Deneme</a>
<script>
for (i=0;i<document.anchors.length;i++) {
document.anchors(i).href = "http://www.e-yardim.org"
}
</script>
__________________ tuncay.kinali.net |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2003
|
Teşekkürler. Ben özür dileyerek seni yine rahatsız edecem. Sitede verilmiş olan Tüm Linklere Aynen css ile nasıl hepsini toplu olarak Stil bağlıyorsak ayn şekilde senin yukarda belirtmiş olduğun (name =deneme ) yi linklere bağlama şanmız varmı. Eğer yoksa Tüm Linklerdeki bölümleri toplu olarak ( <a href ) leri ( <a href name=deneme) diye değiştirmem gerekecek. Tekrar Sağol |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Bu istediğini şu şekilde halledebilirsin: Kod: <a href="deneme1.asp" onmouseover="alert(this.name)">Deneme 1</a>
<a href="deneme2.asp" onmouseover="alert(this.name)">Deneme 2</a>
<script>
for (i=0;i<document.body.children.length;i++) {
if(document.body.children.item(i).tagName=='A') { document.body.children.item(i).name = 'Deneme' }
}
alert(document.anchors.length)
</script>
Kod: <a href="deneme1.asp" onmouseover="alert(this.id)">Deneme 1</a>
<a href="deneme2.asp" onmouseover="alert(this.id)">Deneme 2</a>
<script>
for (i=0;i<document.body.children.length;i++) {
if(document.body.children.item(i).tagName=='A') { document.body.children.item(i).id = 'Deneme' }
}
alert(document.anchors.length)
</script>
![]() Kolay gelsin...
__________________ tuncay.kinali.net |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |