![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
| http://forum.ceviz.net/showpost.php?...&postcount=108 Su mesajın devamında soyle bısey sormak ıstıyorum.. Eger ben dokuman tıpını XHTML olarak belırlersem IE dahıl dıger tum tarayıcılarda katmanlara (div) yuzde (percent) cınsınden bı yukseklık veremıyorum.. Daha dogrusu, yapmak ıstedıgım katmanı ıcınde bulundugu kutucugun yukseklıgı olcusunde genısletmek.. Yanı height: 100% dıyebılmek.. Ama bunu yapamıyorum? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2004 Yer: İstanbul
|
Evet veremezsin çünkü burada da bir anlaşmazlık var height:%100 dediğin zaman neye göre %100, ekran boyuna göre mi ? içinde bulunduğu diğer katmana göre mi ? Yoksa içindeki içeriğin yüksekliğine göre mi. Bunun basit olarak çözümü yükseklik ibaresini css içinden çıkartmaktır. Böylece katman içinde bulunduğu nesnenin boyutuna gelecektir. Kolay gelsin... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 08/2004
|
benim birkaç madde alttaki sorum da sanırım buna benziyor. floating bannerın tüm sayfanın üzerinde(resimlerin yazıların flashların üzerinde) gözüksün istiyorum. resim ve yazıların sorun olmuyor..ama sayfadaki flash unsurlar bozuyor. Floating bunların altına giriyor. şüphelendiğim satır şu: <div id="Layer1" style="position:absolute; width:800px; height:600px; fikri olan var mı? |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 08/2004
|
Menüleri yalnızca <embed>flash.swf<embed> diyerek çağırıyorum, Floating için kulolandığım kod ise şu: (z-index, transparent olayı degil sanirim, cunku ikiside var kodlarda) <div id="Layer1" style="position:absolute; width:800px; height:600px; z-index:2"> <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" id="floating" width="800" height="600"> <param name="movie" value="myfloating.swf <param name="quality" value="high"> <param name="WMode" value="Transparent"> <embed name="floating" src="floating.swf" quality="high" bgcolor="#FFFFFF" swLiveConnect="true" width="387" height="225" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed> </object> </div> Not: bu floating kodlarını başka biryerden almıştım..hatalı olma ihtimali yüksek. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |