![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Balıkesir
|
Merhabalar, Uzun zamandir siteye girmemistim, bugünlerde asiri sekilde vb.net'e takilmis durumdayim, ancak onca e-book ve uygulama icinde hala bu cok basit seyi yapamiyorum. Amacim basit bir form üstünde bir datagride tablomu bastirmak! Kod: Dim sqlConn As New SqlClient.SqlConnection("Server=localhost;Database=voli;User ID=sa;Password=blabla;Trusted_Connection=False")
while döngüsü kullanmam gerekiyor galiba ama syntax'a cok yabanciyim, söyle ufak bir örnek yazacak olna varsa cok sevinirim.
__________________ MCSE MCSA |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2004
| vb.net yada .net ortamında herşey değişmiş durumda. döngülerde var ama daha güzel kullanımlarda var. http://www.aspnedir.com/makaleler.asp?kategori=ADO buraya bakabilirsin. http://www.aspnedir.com/makaleler_icerik.asp?id=477 burada da istediğin var sanırım.
__________________ Programlamayı Seviyorum. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2004
|
bunun için datagrid kullanabilirsin. aynı konu verdiğim adreste var. ayrıca csharpnedir.com da da makaleler var tabi ki cevizde de birçok makale var. onlara bakabilirsin aradığın herşeyi bulablirsin.
__________________ Programlamayı Seviyorum. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2004
|
vt bağlantı için www.ceviz.net içinde dökümanlarda ben güzel bir döküman gördüm. SQL cümleleri ile ilgili de güzel bir kaynak mevcut. Bide www.inndir.com 'da geçenlerde CuteSQL diye bir yazılım gördüm. İndirmedim ama açıklaması benim ilgimi çekmişti.
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2004
|
yukarda yazdıklarımda siteyi kastediyorum, forumu değil (www.ceviz.net)
|
| | |
| | #8 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Balıkesir
|
Yine bir problemim var, isin oldukca basinda oldugum icin hala mantigi oturtamadim, simdi dbye baglaniyorum veri okuyup silebiliyorum, istedigim select sorgusu sonucunu listboxa aktarmak, saatlerdir isin icinden cikamadim. Kod söyle: Kod: myCommand = New SqlCommand("INSERT INTO selami VALUES ('" + kart1 + "', '" + kart2 + "')", myConnection)
myCommand2 = New SqlCommand("SELECT * FROM selami")
myCommand.ExecuteNonQuery()
(mycommand2'deki ifade)
__________________ MCSE MCSA |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2005
| Alıntı:
Private Sub Command3_Click() kayitlar.Open "Select * from m_doctorrecord order by dname", cnn, adOpenKeyset, adLockOptimistic Do While Not kayitlar.EOF List1.AddItem kayitlar![dname] kayitlar.MoveNext Loop kayitlar.Close End Sub bu kod basitçe veritabanındaki isimleri listbox ta listeler gridde de benzer bi algoritma izleyeceksin ama TextMatrix olayına girmen lazım,her hücreye database ten aktarım yapmak için | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Istanbul
|
Dim conn As New SqlConnection([buraya connection string gelecek]) Dim sqlDR as SqlDataReader Dim sqlCmd as String = "Select * from [tablo]" Dim myCmd As SqlCommand = New SqlCommand(sqlCmd, conn) myCmd.Connection.Open() sqlDR = myCmd.ExecuteReader() while sqlDR.Read() ListEklenecek.Items.Add(sqlDr.item[0]) End while not: kodu denemeden yazdim. edit1: 2 kere tanimlami$im sqlDRyi. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |