![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2004
|
Aslında javanın bence dezavantajlarını yazıcaktım ancak "Java neden iyidir" gibi bir başlık görünce bööle yazmayı uygun gördüm. Birincisi java dilinin önceliği platform bağımsızlığıdır ki, bu önün hem avantajı hem dezavantajıdır. Neden; Gayet basit platformlar yönettikleri donanımların farklılıklkarına göre ve farklı önceliklere göre tasarlanırlar. Ve siz bu öncelikleri göz önünde bulundururak programalama yaparsınız(normal şartlarda). Ancak Java gibi platform bağımsız programlama dili söz konusu olduğununda yapacaklarınız "Üst Düzey Programlama" teknikleri ile sınırlı kalırki, bir dil ne kadar üst düzeyse o makinadan kadar uzaktır.Elbette makinadan uzak bir dilin neler yapabileceği aşikardır. Ayrıca tek çatılık vardır. Bu java'yı sadece Sun Microsystems'ın belirlediği platformlarda çalışır. Yani şimdi ben bir platform(Ki ben PC üzerinde uzmanlaşma eğilimde biri olduğum için ancak PC'de bir işletim sistemi olur bu.Tabi zamanın neler getireceği belli olmaz ) yaratmak istesem Javanın bir derleyici(-Yine- Ki java'nın tekbir tür derleyicisi mevcuttur, ancak benim platformumda çalışabilmesi için Java Virtual Machine-Java Sanal Makina-sına ihtiyaım olur) üretemiyeceğim için tek çatılık yada TEKEL'i mevcuttur.Şuan bir işim olduğu için yarıda kesmem gerekiyo ancak buna devam edicem. Ancak şu kadarını söyliyeyim Java, Nesne yönelimli (Çok)Üst Düzey bir dildir. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Matafleur Üyelik Tarihi: 02/2003
|
ide konusunda uzmanlasmaktan cok design patterns, version control, unit testing, performance improvement, web services gibi konularda uzmanlasmanizi tavsiye ederim.. herhangi bir ide yi ogrenmek cok uzun zamaninizi almaz, benim jbuilder dan eclipse e gecmem -ilk basta nefret etmis olsam da- 1 gun bile almadi.. ayni sekilde oracle jdev i etkin kullanabilmem yarim gun bile surmedi.. ide sizin icin sadece bir arac olmali... ayni durum appserverlar icin de gecerli, bu adreste pek cogunu bulabilirsiniz: http://www.theserverside.com/reviews/matrix.tss ancak bunlarin hepsi belirli jsp ve servlet speclerini (latest jsp 2.4, servlet 2.0) -standardini- implemente etmis olmak zorunda.. elbette ki mesela weblogic konusunda bilgi sahibi olursaniz depoyment , installation vs esnasinda daha az sorun cekersiniz.. ancak butun bunlar ogrenilemeyecek seyler de degil.. is ilanlarinda weblogic bilen diye de aradiklari icin yanlis yonelimler olabiliyor.. ancak bence weblogic ogrenmeden once ejb ogrenmek de lazim :-) ejb yi hakkiyla ogrendikten sonra zaten jboss mus, oracle as mis, weblogic mis.. :-) sevgi, saygi.... _DD_
__________________ if u wanna fuck with the eagles u've gotta learn 2 fly |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |