![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002
|
Bu konuya döneceğim, ama şimdi başka bir şey sormak istiyorum. Lütfen hemen cevap verin, iki gündür uğraşıyorum ve başıma ağrılar girmeye başladı... Benim sitedeki bölümlerin DB'leri ayrı ayrıydı; şiir, şarkı sözü vs... Ayrı admin panelleri kullanmaktan sıkılıp DB'leri birleştirdim, tek bir admin paneli yaptım. Birkaç sorun var ama bir arkadaşın dediğine göre ayrı DB'ler kullanmak daha iyiymiş. Tek olunca DB bir süre şişiyormuş ve veri kaybı oluyormuş. Bana mantıklı geldi, ayrı ayrı olunca FTP'ye yüklemek falan da daha kolay oluyor. Ama tek admin paneliyle ayrı DB'leri nasıl yöneteceğim? Bu konuda biraz yardımcı olun lütfen...
__________________ Dünyayı sevgi kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey... |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: /root/
| Alıntı:
Bir Listbox eklenip, yanında add_Database gibi bir buttonkoyulabilir mi? Bu listbox Value'leri ayrı bir text dosyada script tarafından kontrol edilebilirinir. Hangi databasei kullanacaksan onu seçer işlemini yaparsın. Scriptte aldığı request'e göre sql cümleciğini düzenler. Database / Table kontrolleri de yazmak gerekir, derken dosya çoook büyür. Sitene binlerce kişi ekleme yapmayacaksa, sen yinede tek database ile çalış... --------- vakit bulabilirsem salıdan sonra uğraşabilirim | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Selamlar.. <konu_disi> Mariah deyince aklıma hep Carey geliyor nedense, sanki dünyada başka Mariah yokmuş gibi.. ![]() Mesela cevizde de bi Mariah varmış mesela.. ![]() </konu_disi> İki veritabanını aynı anda yönetebilirsin, sadece bi şey sormak istiyorum, bir yönetim bölümün var anlaşılan,bu yönetim bölümünü sen mi yazdın ? Yani kod yardımı mı istiyorsun yoksa, hazır bi script mi lazım sana.. ?
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002
|
Script'i arkadaşım şiir bölümüm için yazmıştı, DB'yi de o yaptı. Sonra ben bunları çoğaltıp, değiştirip diğer bölümlerde de kullandım. Şimdi bütün bölümlerin DB'leri db dizininde, sayfaları da ayrı dizinlerde. Örnek: Şiir bölümü sayfaları siir dizininde, siir.asp, islem.asp falan. Hepsi bu şekilde ayrı dizinlerde. Şimdi ben tek admin panelini nasıl yapacağım, nasıl bu bölümlerin hepsini bir merkezden yöneteceğim?
__________________ Dünyayı sevgi kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey... |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Zaten önemli olan DB değil, tablolardır... Sen şimdi o bütün dblerdeki tabloları bir tek veritabanına kopyalacaksın.. Sonra scriptlerindeki tüm bağlantı stringlerini Kod: Set con = Server.CreateObject ("ADODB.Connection")
con.open "DBQ=" & server.Mappath ("db/tumdbler.mdb") & _
";Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};"
(Not : Yukarıda eski yöntem DSN siz bağlantı var, bunun yerinde JET.OLE.DB kullanmak daha iyidir, yalnız onun tam syntax'i aklıma gelmedi..) Kolay gelsin...
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: /root/
|
tek bir sayfadan (htm/asp) , 3-4 ayrı DB yönetmek istiyor. yapılır... Yukarıda yazdığım gibi mesela... @mkarabulut bende Mariah Carey'in Fan'ı sandım ilk okuduğumda, Bende nicki değiştirip neredeyse JAMES yapacakdım.... ( HETFIELD )
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |