![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2004
|
text dosyasını okuyup her cümlenin(nokta,virgül,ünlem ayraçları ile) her kelimenin sayılması isteniyor counttoken metodu ile deniyorum fakat sürekli yanlış sayım örnek kod verilirse cok makbule geçer yardımlar için teşekkürler |
| | |
| | #2 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
|
Bahsettiğin metot java.util.StringTokenizer classının olmalı. http://www.devdaily.com/java/edu/pj/...pj010006.shtml adresinde kullanım ile ilgili örnekler var.google'dan arama yaparsan daha fazla örneğe ulaşman mümkün. http://www.google.com.tr/search?hl=t...+example&meta= Arıntı; Classın metodunun yanlış çalışabileceğini söylemen çok büyük bir özgüven göstergesi. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
| Kod:
String aText="The Brown fox jumps over the lasy dog.";
aText+="The Brown fox jumps over the lasy dog.";
aText+="The Brown fox jumps over the lasy dog.";
"dog.The" Çünkü StringTkenizer'e delimeter verilmediğinde delimeter " " (boşluk) karakteridir.dog ile The arasında boşluk olmadığı için bunu tek kelime olarak görüyor.Tavsiyem ".,! vb..." gibi noktalama işaretlerini String classının replace() metodu ile " " karakterine değiştirmek ve tekrar StringTokenizer'e vermektir. Kod: StringTokenizer sentences=new StringTokenizer(aText,".");
int sentencesCount=sentences.countTokens();
//operasyon başlıyor.
char [] signs={'.',',','!',';',':','?'};
String newText=getCleanedText(aText);
StringTokenizer words=new StringTokenizer(newText);
int wordsCount=words.countTokens();
System.out.println(sentencesCount);
System.out.println(wordsCount);
Kod: public String getCleanedText(String aText){
String transformedText=aText;
for(int i=0;i<signs.length;i++){
char replace=signs[i];
transformedText.replace(replace,' ');
}
return transformedText;
}
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2004
|
daha kolay bir yol buldum elma. armut muz. şeftali. kayısı delimeter olarak " " kullanıyorum ve kelimeleri sayıyorum yanlız sonunda isaretle biten (işaret kelimeye yapışık olduğu sürece) her kelimeye geldiğinde sentencecount++ yaparak cümleler sayılmış olunuyor verdiğiniz örnek için cok teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |