![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2004
|
Merhaba arkadaşlar, benim sormak istediğim bi konu var. Daha doğrusu fikrinizi almak istediğim. ben web sitelerimin üyelerinin windows altında çalışan bir messenger ile mesajlaşmalarını istiyorum. aynı MSN gibi ama o kadar özellik olmayacak hali ile. ama Delphi vs. programlama dillerinden hiç anlamıyorum. fikrinizi almak istediğim konu ise; PHP de iyi sayılırım ve PHP ile messenger yazabilirim. Delphi ile bi exe oluşturup içinde browser component kullanarak web siteme bağlansam ve messenger için özel yazacağım PHP yi exe içinde çalıştırarak bir messenger yapsam sizce saçma mı olur. yani o şekilde bir messenger programı olabilir mi ? yada en basip yolu ile nasıl yapılabilir? MSN kadar çok bi özellik olmayacak zaten amaç; Üye Messenger ile bağlandığında arkadaş listesinde durumu görecek (online/offline şeklinde), mesaj gelmişmi ve mesaj gönder tarzı bişi genelde yine siteye link gidecek yani. Bu konuda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var geçen gün yapmaya başlıyordum millet dalga geçer diye vazgeçtim ve fikirlerinizi almak istedim. bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin, Saygılar... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| God Of Delphi Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: Uranüs
|
merhaba mantıklı olan, bu tür uygulamalar için kendi serverını kullanman gerekiyor, yani senin hazırlıyacağın IM programının server versiyonunuda yazıp kendi serverında sürekli çalışır durumda olması gerekiyor. eğer böyle bir imkanın yoksa başka bi metod ile şu şekilde yaparsın. webserverında server için gerekli php script hazırlarsın. Bu script şu özellikleri içerir. *Kullanıcın user/pass bilgilerini kontrol eder *Kendi contact listesini kullanici bilgileri ile birlikte (nick,ip adres vs..) client'a gönderir. *ve belirli bir süre içinde sürekli (mesela 5dk. bir) contact listesindeki kişilerin online/offline bilgilerini gönderir. delphide hazırlıyacağın Client ise *servera uygun olarak user/pass ile senin webserverındaki .php dosyasına login olur *gelen contact listesini alır, kullanıcıları listeler. * kullanıcılar birbirlerine mesaj atmak istediğinde de mesaj gönderilecek kullanıcıya ip adresi ile socketleri kullanarak bağlanıp mesajı gönderdir. * client kapatıldığında web servera offline mesajı gönderir. .... ama bana sorarsan uğraşmaya değmez |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |