![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2004
|
herkese merhaba basit bir tablom var adı soyadı - aidat - gecikme süresi - gecikme faizi - toplam bu tablodan formu oluşturdum ancak oluşturduğum form "sekmeli" bu formda toplam ların toplamını almak için metin kutusu atadım değer olarakta =Topla([toplam]) yazdım. ancak yeni metin kutusu içerisinde toplam ların toplamını göremiyorum. birkaç deneme yaptım denetim kaynağı alanında matematiksel işlem olan metin kutusu değerlerini toplamıyor. acaba sebebini bilen varmı.... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003
|
merhaba, formun alt bilgi kısmına yazdıysan olması lazım ama eğer bu değin form bir alt formsa ve sen dışındaki bir metin kutusuna bunu yazıyorsan olmaz o zaman dsum komutunu kullanmak gerekir =DSum("[stun adı]";"[tablo/sorgu adı]") gibi
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
sevgili dostlar ilginize binlerce teşekkür ederim ama ne yazıkki ikiside olmadı acaba toplamı almak istediğim metin kutusu yada verilerin bulunduğu metin kutularının özellik değerlerinde mi bir sıkıntı var ancak aynı form içerisinde fatura tutar larının toplamlarını alabiliyorum aralarındaki tek fark birinde direkt veriler var diğerinde formüller.. neyse en iyisi ben veri tabanını ekleyip göndereyim belki daha faydalı olur zahmet olacak biliyorum, zahmetleriniz için şimdiden teşekkür ederim. görüşmek üzere |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
unutmadan bir soru daha.. formda formül atadığım (HESAPLAMA YAPTIRDIĞIM) metin kutusunun hesaplanmış değerini kendi tablosunun (başka tabloda olabilir) ilgili alanına kaydetmek istiyorum. ama bunu şu ana kadar beceremedim (çok acemiyim ondan galiba) ne yapmam gerekir sizce teşekkürler |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003
|
veritabanın bende salt okunur açıldığı için yaptığım değişikliği kaydedip gönderemedim ama benim bulduğum çözümü anlatayım ; aşağıya bir tane daha metin kusu koydum formun alt bilgi kısmına senin toplamının olduğu yere bunun içeriğine ; =Topla([FATURA TUTARI]*[GECİKME SÜRESİ]*[GECİKME FAİZİ])/100 dedim sonra senin şimdiki genel toplamı almak istediğin metin kutusunun içeriğine =[metin24]+[metin32] dedim oldu eğer istemezsen geçikme tutarlarının görünmemesi için bu kutuyu görünmez yapabilirsin kolay gelsin
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |