Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Pascal / Delphi / Delphi.NET

LinkBack Seçenekler
Eski 06/11/2004, 18:31   #1 (permalink)
Üye

Mutsuz delphi acil yardım pls!!!!!!!!!

delphi ye yeni başladım ve takıldığım bir konu var . martu cantu' nun kitabını okumaya başladım . programcılıkta sıfırım. delphi 7 uygulama geliştirme kitabı. bana çok ağır geldi . daha öncede visual basic e başlamıştım bir kitapla. 100 sayfa okuduktan sonra delphi öğrenmemin daha iyi olacağını tavsiye ettile. ve bu kitabı aldım. visual basic kitabını çok rahat anlamıştım. ilk ıde sini tanıtak en ince ayrıntısına kadar başlıyordu . fakat martu cantu. bunun çok uzun olacağını düşünerek delphi sini kitabına koymamış sadece yeni eklenen leri açıklamak la yetinmiş. bende hiç bir şey anlamıyorum. ayrıca bunu dert etmeyin öğrenmek ıde yi çok basit demiş ve adres vermiş. sitesine essential delphi diye pdf. formatında koymuş ücretsiz indirip okunması için. bende yarım yamalak ingilizcemle okumaya calıştım ve istediğim özellikler bu kitapta ama bu e- book ingilizce olduğu için anlamıyorum dediklerini. ayrıca nesne yönelimli pascal ıın da temelini bilmelisiniz bu kitabı okumak içindemiş ve gene bunuda e-book oarak sitesine koymuş. ama buda ingilizce ben nereden nasıl türkçesini bulurum? aksi takdirde hiçbirşey anlayamayacağım bu aldığım kitaptan.bilen varsa lütfen yardımlarınızı bekliyrum.TEŞEKKÜRLER.
atilla24 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08/11/2004, 13:11   #2 (permalink)
Üye

bahsi geçen kitabın türkçesi
http://www.geocities.com/hasan_ozgur25/epascal.htm
sadettinpolat hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/11/2004, 11:25   #3 (permalink)
Üye

çok ama çok teşekkürler sadettinpolat kardeş. bana ne kadar büyük ettin bilemezsin sana minnettarım. harika . fakat bir eksiği var sanırım kitap 14 bölüm fakat çevirisi 8. bölüme kadar. acaba buraya kadarı yeterlimi görülmüşte burada çeviri bırakılmış? ayrıca essential delphi nin türkçesinin yerini biliyor musun veya bilen varsa link verirse sevinirim. teşekkürler.
Eski 13/11/2004, 13:25   #4 (permalink)
Üye

saadettinpolat kardeş lütfen bana essentiual delphinin çevirisi vasa onuda söylermisin bu vermiş olduğun linkte bulunan kitabı yedim yuttum resmen. fakat delphi 7 marca cantu kitabına geçebilmem için mutlaka delphi ıde sini öğrenmek zorundayım. bana deyiuzun uzun anlatan bir ebook lazım lütfen birlink ver seinirim. günlerdir cevabını bekliyorum.lütfen bana ıdeyi uzun uzun anlatacak bir kaynak ver bekliyorumsabırslıkla.
Eski 16/11/2004, 15:52   #5 (permalink)
Üye

Merhaba ;

bende delphi öğrenmek istiyorum.fakat programlama ile ilgili hiççç bilgim yok başlangıç olarak tavsiye edeceğiniz kitaplar veya kurslar var mı??
premetheus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28/11/2004, 23:51   #6 (permalink)
Üye

muratatak77 Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

en önce pascal öğren bir mantığını kavra derim bence.Sonra İhsan karagülle nin kitaplarından başla. Onlar idare eder. Öğrenciye yönelik anlatımları var. Ama mantık oluşturmak yani programlama mantığını öğrenmek sana kalmış bir de en önce programcılığa giriş vardır.Şekiller çemalar çizerek dah anet anlaşılabilir .Başarılar :
muratatak77 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/11/2004, 19:33   #7 (permalink)
God Of Delphi

TheLiandRi Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Uranüs

merhaba
delphi için en iyi kitap delphi'nin kendi help dosyası
ve buna ilave olarak google.com
http://devx.b3ta.org
TheLiandRi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/11/2004, 13:47   #8 (permalink)
Üye

muratatak77 Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

tamam da ingilizce sorununu ansıl aşacaksın herkeste yok biliyorsun ingilizce
muratatak77 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/11/2004, 18:22   #9 (permalink)
God Of Delphi

TheLiandRi Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Uranüs

ona bakarsan bende de yok ingilizce.
Delphi helpindeki örnekleride anlamıyorsa o zaman delphiyi bıraksın
delphinin tüm komutları zaten ingilizce.
http://devx.b3ta.org
TheLiandRi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/12/2004, 02:14   #10 (permalink)
Üye

ihsan karagülle nin kitablarını yeni başlayanlar için tavsiye ederim.
basit ama güzel. mantığın oluşması içinde önce bu lazım.
yavaş yavaş delphinin help ini kullanmaya başamanızı da tavsiye ederim.
o da başlı başına bir kitap...
aLiTaN hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı