![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2004
|
delphi ye yeni başladım ve takıldığım bir konu var . martu cantu' nun kitabını okumaya başladım . programcılıkta sıfırım. delphi 7 uygulama geliştirme kitabı. bana çok ağır geldi . daha öncede visual basic e başlamıştım bir kitapla. 100 sayfa okuduktan sonra delphi öğrenmemin daha iyi olacağını tavsiye ettile. ve bu kitabı aldım. visual basic kitabını çok rahat anlamıştım. ilk ıde sini tanıtak en ince ayrıntısına kadar başlıyordu . fakat martu cantu. bunun çok uzun olacağını düşünerek delphi sini kitabına koymamış sadece yeni eklenen leri açıklamak la yetinmiş. bende hiç bir şey anlamıyorum. ayrıca bunu dert etmeyin öğrenmek ıde yi çok basit demiş ve adres vermiş. sitesine essential delphi diye pdf. formatında koymuş ücretsiz indirip okunması için. bende yarım yamalak ingilizcemle okumaya calıştım ve istediğim özellikler bu kitapta ama bu e- book ingilizce olduğu için anlamıyorum dediklerini. ayrıca nesne yönelimli pascal ıın da temelini bilmelisiniz bu kitabı okumak içindemiş ve gene bunuda e-book oarak sitesine koymuş. ama buda ingilizce ben nereden nasıl türkçesini bulurum? aksi takdirde hiçbirşey anlayamayacağım bu aldığım kitaptan.bilen varsa lütfen yardımlarınızı bekliyrum.TEŞEKKÜRLER.
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004
|
bahsi geçen kitabın türkçesi http://www.geocities.com/hasan_ozgur25/epascal.htm |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
çok ama çok teşekkürler sadettinpolat kardeş. bana ne kadar büyük ettin bilemezsin sana minnettarım. harika . fakat bir eksiği var sanırım kitap 14 bölüm fakat çevirisi 8. bölüme kadar. acaba buraya kadarı yeterlimi görülmüşte burada çeviri bırakılmış? ayrıca essential delphi nin türkçesinin yerini biliyor musun veya bilen varsa link verirse sevinirim. teşekkürler.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
saadettinpolat kardeş lütfen bana essentiual delphinin çevirisi vasa onuda söylermisin bu vermiş olduğun linkte bulunan kitabı yedim yuttum resmen. fakat delphi 7 marca cantu kitabına geçebilmem için mutlaka delphi ıde sini öğrenmek zorundayım. bana deyiuzun uzun anlatan bir ebook lazım lütfen birlink ver seinirim. günlerdir cevabını bekliyorum.lütfen bana ıdeyi uzun uzun anlatacak bir kaynak ver bekliyorumsabırslıkla.
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: İstanbul
|
en önce pascal öğren bir mantığını kavra derim bence.Sonra İhsan karagülle nin kitaplarından başla. Onlar idare eder. Öğrenciye yönelik anlatımları var. Ama mantık oluşturmak yani programlama mantığını öğrenmek sana kalmış bir de en önce programcılığa giriş vardır.Şekiller çemalar çizerek dah anet anlaşılabilir .Başarılar :
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |