![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2004
|
Yeni üyeden merhaba, Türkçe Access 2002 ile yapılmış bir veritabanı var. Tasarım esnasında, sorgularda, açık formlardan veri alınırken, "forms!formadı!..." yerine "formlar!formadı!..." cümlesi kullanılmış. Türkçe Access buna itiraz etmiyor ve veritabanı çalışıyor. Daha sonra bu veritabanı, ingilizce runtime ile çalıştırılıyor. Runtime bu cümleleri tanımlayamıyor ve el ile input istiyor. Sorguyu açar, "formlar" kelimesini "forms" yaparsanız, sorun çözülüyor. - Veritabanının sadece sorgular kısmında yüz kadar sorgu var. İlave olarak yine formlar içerisinde gömülü sql cümleleri var. Yani sorgulardaki "formlar" kelimelerini tek tek değiştirmek mümkün değil. Topluca bir değişiklik yapabilmenin imkanı var mı? - Bu mümkün değilse, runtime'ın bunda sorun çıkarmaması için "Türkçeleştirme" vb işlemler yapılabilir mi? Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Bahsettiğiniz işlem, sadece Excel'in "dış veri al" özelliği ile tabloları import ediyor. Sorguları hiç görmüyor. Tabloların da sadece kayıtlarını alıyor. Ben ise sorgulardaki ifadeleri değiştirmekten bahsediyorum. Teşekkürler |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2004
|
Aşağıdaki linke bir bak. http://www.moshannon.com/speedferret.html Hatta birde aşağıdakine bak. http://www.rickworld.com/download.html |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Acemi, Sorguları tek tek değiştirmek, adama saçları yolduracak kadar zor bir iş. İlk mesajımda dediğim gibi çok sayıda kayıtlı sorgu var. Formlardaki gömülü sorgular da cabası. Üstelik veritabanının tasarımcısı da ortada yok artık. Yani kontrolü zor... Veritabanının yapısını bozar endişesiyle, hex editörle müdahaleye de başta sıcak bakmamıştım. Bunu tekrar düşünerek, bir editörle arama yaptırdım. 8 adet "formlar!" kelimesi yakaladı. Oysa ben başta, runtime ile veritabanını çalıştırırken, duraklamalar nedeniyle, ondan fazla kelimeyi el ile değiştirmiştim. Access bu kelimeyi tam olarak saklamıyor olabilir mi? Ek olarak, xyz'nin tavsiye ettiği programlardan Speed Ferret'in demosunu indirip denedim. Problemsiz çalıştığı görülüyor. Ancak öyle yavaş ki, sonunu bekleyemedim. Bir hex editörle halledilebilecek bir işi yapan bu programı, 200 dolara satabilirler mi? Teşekkürler |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |