![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Deli Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: Lefkoşa
|
/dev altında loop0 dan loop7 ye kadar devicelar var. (Türkçesi ne?) Bana daha fazlası lazım. Google dayıma sordum birkaç şey çıkardı ama bazılarını anlamadım, bazıları olmadı. Bunu nasıl yapabilirim?
__________________ Köpekler istedi diye atlar ölmez. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2004
|
O kadar linuxte iyi değilim ama loopback ile linux makinası kendi kendi ile haberleşir.Onlamı alakalı acaba...?Suse linuxu açtığımda bakıyım...Arkadasın makinasındayım su an...
__________________ "bu i$letim sisteminden para kazanmak di$inda kendi keyfi icin kullanan adamlarin %99'unun bilgisayarla alakali konular ba$ta olmak uzere hayatin herhangibir alaninda size dogru yolu gostermek icin cildiran adamlardan olu$tugu fikrimi beta a$amasindan cikartip resmen release etmek uzereyim.." "linux kullanici dostudur, sadece dostlarini iyi secer" |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2006
|
/dev altında bulunan "loop device"lar aslında sistem içerisindeki haberleşme için kullanlılan özel dosyalardır. ve /dev altında bulundukları için cihaz olarak adlandırılırlar.. bunlar ile genelde bir cd iso dosyasını belirli bir klasör altına mount ederek o iso dosyasının içerisine bakabilirsin.. örneğin mount -o loop benimcd.iso /mnt/bnmcd "loop device" bunun dışında farklı parametler ile çok daha farklı işler için de kullanılabilir.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |