![]() | |
| | #2 (permalink) |
| Aborjin özentisi şahıs Üyelik Tarihi: 05/2004 Yer: dünya
| http://www.delphiflash.com adresinde Delphi SWF SDK v.1.4 diye bir bileşen seti var ama ücretsiz bir bileşen bilmiyorum.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| God Of Delphi Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: Uranüs
|
merhaba swf dosyalarını flashplayer'in kendi OCX dosyasını kullanabilirsin. flashplayer kurulu bir sistemde: delphiden ana menüsünden Component->Import ActiveX Control->Shockwave Flash seçip install ettiğinde, bu componenti component palette ActiveX sayfasına TShockwaveFlash olarak install edecektir. bu componentide şu şekilde kullanabilirsin: Kod: ShockwaveFlash1.Movie:='c:\aaa.swf'; ShockwaveFlash1.Play; |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2005 Yer: Sydney / Au
| Alıntı:
al sana swf exe ye gömme yolu Exe ye swf gömmek için sırası ile 1. adım : swf mizi c:\ kopyalıyoruz. ( Swf mizin adı Deneme olsun.) 2. adım : Başlat tan çalıştıra geliyoruz ve command yazıp enter a basıyoruz. 3. adım : Yine diskimizin root una geliyoruz ( c:\ ) ve burada copy con Deneme.rc yazıp entera basın. İmleç bir alt satıra geçiyor. Burayada deneme rcdata deneme.swf yazdıktan sonra klavyemizin ctrl + z tuşlarına basarak rc dosyamızı oluşturalım. 4. adım : Tekrar root tayken brcc32 deneme.rc yazarak entera basıyoruz. Delphi komutu otomatik olarak bize .res dosyasını oluşturuyor. 5. adım : Delphiyi açtıktan sonra formun oncreate veya onshow olayına aşağıdaki kodumuzu yapıştırıyoruz. var rStream: TResourceStream; fStream: TFileStream; fname: string; begin fname:=ExtractFilePath(Application.ExeName)+'\dene me.swf'; rStream := TResourceStream.Create(hInstance, 'deneme', RT_RCDATA); try fStream := TFileStream.Create(fname, fmCreate); try fStream.CopyFrom(rStream, 0); finally fStream.Free; end; finally rStream.Free; end; ShockwaveFlash1.Stop; ShockwaveFlash1.Movie:=fname; ShockwaveFlash1.play; end; tabii {$R *.Dfm} ifadesinin altına {$R deneme.res} yazmayı ve uses e mmsystem eklemeyide unutmayalım. ![]() Buraya kadar Ama bunun için Delphiden activex bileşeni olan ShockwaveFlash kurulmalıdır. Eğer bu delphiye install edilmemiş ise o zaman durmadan adımlara devam. ![]() 6. adım : Delphi menüsünden Component --> Import ActiveX Contol... -- > Shockwave Flash (Versiyon 1.0) seçilerek Install tuşuna basılır. Burada şunu belki hatırlatmama gerek yok ama bilmeyenler olabilir diye küçük birşey daha belirtmek istiyorum, Install butonuna basmadan önce isterseniz bu bileşenin kütüphanenin hangi sekmesinde olacağına siz karar verebilirsiniz. Bunun için Palette Page açılır kutusundan ( Combobox ) istediğiniz sekmeyi seçip öyle Install edebilirsiniz... Hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim. | |
| | |
| | #6 (permalink) | ||
| misafir
| Alıntı:
Sen deneyipte beceremedin mi yoksa hiç mi denemedin! Hemen yargılayıp kararı vermiş gibisin... Bu arada tabir de enteresan olmuş... Alıntı:
| ||
|
| | #9 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2005
| Alıntı:
Ana oda ne Süper bir yazı....
| |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Bursa Üyelik Tarihi: 02/2005 Yer: Bursa
|
Muderless bu anlattığının theliandri nin anlattığından ne artısı var pek çıkaramadım. Hem swf yi exe içine gömmek ten bahsetmişsin.??? sadece flash ocx i kurduğumuzda embed movie özelliği ile zaten flash exe içine gömülebiliyor. Senin anlattığının artısı nedir???. Ben daha önceden liandri nin anlattığı yöntemle bir program yapmıştım. Flash içinden delphi kontrol edilebiliyordu. Hem şöyle bir özelliğini keşfetmiştim ama her flash ve pc de olmuyor bu (sebebini bulamadım bir türlü). Flash movie transparan yapılabiliyordu. Sanırım flash player 6.0 da oluyor du bu sadece. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |