![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Haber sitelerinde artik cok sik gormeye basladim "Steve Ballmer, acik kaynak kodun yazilim gelistirme stratejisi yok dedi", "Bill Gates, Windows'un Linux'tan daha ucuza geldigini soyledi" cinsinden haberleri... Microsoft yetkilileri, artik neredeyse her konusmasinda GNU/Linux'a da deginiyorlar. Dolayisiyla da GNU/Linux'un duyurulmasina oldukca katkida bulunuyorlar. Ne diyelim... Sagolsunlar |
| | |
| | #3 (permalink) |
| mingitaw Üyelik Tarihi: 06/2002
|
Dedikleri yanlış değil açık kaynak kodun yazılım geliştirme stratejisi yok! Zira herhangi bir yazılımda sorununuz olduğunda, size önce "RTFM" diyorlar. Okudum dediğinizde tutup programı baştan yazıyorlar.(*) Allahaşkına bu yazılım geliştirme stratejisi midir? ![]() (*) Espri için redial' e ve Snort ekibine teşekkürler |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Booting... Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: /bin/bash
|
<flame_dedector_on> Bir takim yazilim firmalari, kendi gelistirmedigi teknolojiye teknoloji, kendi gelistirmedigi stratejiye strateji demiyor. Bir diger basarilari ise kendi eksikliklerini rakip'e yamama olayi. Hatta bunu bir kurum kulturu haline getirmisler. Gozumuzun icine bakarak yalan soylemek ise en onemli ilkeleri ve daha da ilginc olan basarilarinin arkasinda da bu temel ilkeler var, diger bir degisle: yutturuyolar. Once serbest yazilim dunyasinin herhangi bir yazilim gelistirme stratejileri olmadigini varsayalim. Peki nedir bazi buyuk yazilim firmalarinin yazilim gelistirme stratejileri? Sizce bir yazilim firmasinin "Bulabildigin en iyileri bir araya topla, uc bes satir yazdir, beta'dayken sat, stable hale gelene kadar patch, hotfix, sp vs. cikar, stable olunca etiketi degistir tekrar sat..." yaklasimina 'yazilim gelistirme stratejisi' mi deniyor? Bosversenize ![]() Daha once baska bir zincirde soyledigim gibi, aslinda butun olan biten adamlarin saskinligindan ve caresizliginden ; Butun dunyayi satin alabilecek paralari var ama, tek korkulari olan linux parayla satilmiyor e hal boyle olunca http://www.microsoft.com/windowsserv...s/default.mspx http://support.microsoft.com/default...b;en-us;247804 vs gibi metinler basiyor ortaligi? Linux aslinda gunveli degil aslinda TCO yuksek, cekirdek cekirdek degil, fontlar yamuk vs, gibi masallarla mukemmel! yazilim gelistirme stratejilerine destek veriyorlar, bunun adida bildiginiz uzere satis ve pazarlama stratejisi... Ne diyelim; hayirli isler efendiler... <flame_dedector_off> Bonus:: msn(dot)com(dot)tr -> Arkadas ariyorum arkadas |
| | |
| | #10 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
hata bir kac yerde windowsun reklam stratejisi olarak bile gördüm. linux server ile windows server karsilastiriyordu. bir flash animasyondu. tabi win 2003 server'in linuxdan daha ...seymis neymis asagidaki linkte http://ad.doubleclick.net/adi/N3263....0.30.10.24.33? artik firmalar server almanya kaldiklarinda nasil olsa basina bilir bir kisi dikecez neden linux olmasin sorunu kendilerine soruyorlar. bence outlookuna gelen maillerden günde 10 defa virus alarmi alan herkez bu soruyu kendine sorar.
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |