![]() | |
| | #1 (permalink) |
| RK Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Bursa
|
İyi bir tane barkod componenti bilen varmı? Delphi 7 için.
__________________ echo "ÇOMÜ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi)"; echo "Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama"; ![]() ------------------------------------------------------------------------ Susmasını bilmeyen konuşmasını da bilmiyor demektir. ------------------------------------------------------------ |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Arkadaşlar ben barkod reader kullandım. Tüm yapmanız gereken formunuzun üzerine bir Edit1 koyup programı çalıştırmak. Programınız çalışır haldeyken Edit kutusu içine tıkplayıp elinizdeki barkod reader ile herhangi bir ürünün barkod unu okutun. Göreceksinizki Barkod Reader pat diye ürün kodunu Edit kutusu içine otomatik yazacak. Eh yazılan değere göre siz ne işlem yapmak istiyorsanız onu da Edit1 kutusunun onhange bölümüne yazabilirsiniz. Ben bu şekilde biliyorum yanlış biliyorsam biri beni düzeltirse sevinirim. Yani barkod için ayrıca bir kod okuma programı komponenti bulmanıza gerek yok kanaatimce. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
|
Peki sayIn andydr; hadi birden fazla editbox varsa öyle hödeleme hepsine birden mi yazicak barkodu? Direk okuyor demişsinizde..
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Belki ben sizin söylediğinizi yanlış anlamış olabilirim. Ben kendi örneğimi vereyim. Ben bir bilgisayar firmasında çalışıyorum şu an ve bizim ürünlerle ilgili bir program yazmıştım. Depo bölümü barkod readırı bir ürünün barkodu üzerine tutarak okuttuğunda veritabanında önceden kaydedilmiş ürünün stok vs bilgisi direkt gelsin istiyordu. Bende programımın bir yerine edit kutusu koydum ürünün üzerindeki barkoda, barkod reader cihazı tutulduğunda cihazın barkod kodu direkt edit kutusunda çıkıyordu. Ve edit kutusunun onchange bölümüne yazdığım kod sayesinde ilgili barkod a ait ürünün tüm bilgisi veritabanından getiriliyordu. Bilmiyorum ya ben soruyu yanlış anladım ya da siz bambaşka birşey den bahsettiniz. Birden fazla editbox dediğiniz olayda ki kısmı anlamadım ama dediğiniz birden fazla editbox varken hangisinin içine yazacak ise? bununla ilgili kod geliştirmek zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Ama diyorum ya sanırım ben soruyu anlamadım herhalde. Teşekkürler... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |