![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2004
|
merhaba arkadaşlar.uzun zaman harcayarak access da yaptığım ve önemi büyük olan programımı ufak bir sorgu OLUŞTURAMAMA gibi bir beceriksizliğimden dolayı kullanamıyorum. Databese tamam. yalnızca veriyi database den süzemiyorum. bi hayırsever arkadaşlar yardımınızı bekliyorum dosyayı gönderiyorum. kısaca anlatayım. 1.ürünlerim var.4 tane diyelim. örneğin salam,sosis,sucuk,biftek.. 2.müşterilerim var.4 grup.her gruptaki müşteriye ürün fiyatları farklı. 3.satış tablom var.müşterilere yaptığım satışları tuttuğum database sorunum örneğin ekim ayında x müşterisine sattığım ürünler-kg-adet-fiyatı sorgulama(ana problem: örneğin x müşterisine sucuk satmışım ekim ayında. fakat ben ekim ayında x müşterisine satışları sorgulattırdığımda bütün ürünleri göstersin satışı olmayanı 0 göstersin.) sorunum bukadar.dosyam ekte yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
LEFT (veya RIGTH) JOIN kullanacaksin. Bu, su demek: * Query (sorgu) bolumunde sorgunu olustururken urunler ve satislar tablosunu iliskilendiriyorsun. * Sonra iliski cizgisine tiklayip "Urunler tablosundaki butun kayitlari goster" secenegini isaretliyorsun. O zaman bir urunun, satislar tablosunda bir karsiligi olmasa bile sonuc listesinde gosterilir. not: Windows'da olmadigim icin MS Access dosyani inceleyemiyorum. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2004
|
tamam. ürünler ve satış tablosunu ilişkilendirdim.ürünler tablosundaki tüm ürünleri gösterecek şekilde.fakat satış tablosundan isimleride gösteriyorum tabloda.mesela ali ye yapılmış satışları sorgula dediğimde yine tek ürünü gösteriyor
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |