![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2004
|
merhabalar arkadaşlar vb6 ile bir brovser yazdım ve browser içinden bazı işlemler yapmak için bir bilgiye ihtiyacım var. şimdi diyelimki deneme.asp?veribir=yazi&veriiki=tura diye elimizde bir url var vb6 da bu adres içerisinden seçtiğim bilgileri alarak alarak kendi atadığım bir geğişkene bu değeri vermek istiyorum yukarıda verdiğim örnek adresteki veribir değeri olan yazi değerini alıp sallıyorum ahmet adında bir değişkene değer olarak atamak istiyorum bunun yöntemi nedir yada vb6 ile bu yapılabilinirmi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim |
| | |
| | #2 (permalink) |
| NarutoFan Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: Selami Tersanesi
|
forma bir webbrowser ekle webbrowser1.navigate "deneme.asp?veribir=yazi&veriiki=tura" dersin sonra webbrowser a dönen değeri alırsın ahmet=webbrowser1.document.innertext gibi saygılar.
__________________ <--- ben buyumEn içten saygılarımla |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
slm selami arkadaş bu söylediğin yöntemi webbrowser nesnesinin Click olayı içinemi koyacağım yoksa oluşturduğum formun her hangi bir yerinede koysam olurmu. ? şimdi burdaki ana amacım şu link içerisinde yer alan ? imgesinden sonra gelen kısma ihtiyacım var. bunu Split ile yapabilirim dedim ama olmadı urlden değerleri almam için split dışında başka bir yöntem daha varmıdır. iyi çalışmalar |
| | |
| | #4 (permalink) |
| NarutoFan Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: Selami Tersanesi
|
istediğin yere koy. sen linkten web sayfasına gelen bilgiyi mi istiyorsun yoksa linkin içinde senin istediğin değer var mı? o zaman Kod: link="http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=13353" r=instr(1,link,"?") if r>0 then birincikisim=left(link,r-1) ikincikisim=mid(link,r+1,len(link)) end if
__________________ <--- ben buyumEn içten saygılarımla |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Selam şimdi diyelimki oluşturduğum formla bir web sitesine bağlandım bağlandığım sitenin Url si örnek www.deneme.com?kat=1&altkat=2 burda bana iki değer lazım birincisi sitenin adresi yani urlsi diğeride ? işeratinden sonraki bölüm bu bölümü salt elde etmek istiyorum yani ?kat=1&altkat=2 degerini bir değişkene atamak istiyorum bu değişkenide sonrasında kullanacağım ama değişkeni nasıl alacağım almak için formun neresine koymam lazım değişken tanımlıyorum ama sürekli hata alıyorum bu arada ilginden dolayı teşekür ederim saygılarımla iyi çalışmalar |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |