![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2004
|
sukur bı sorun cıkmadı openbsd kurulumunda grupdanda acılıyor ---yalnız dedıgım gıbı kendı mbrsını yuklemek ıstedıgını yada mbr ye dokunma gıbı bır secenek yoktu.sadece flag parametresını kullanırken (fdsike e 3 le basladım) f 3 dedım ve bır sorun cıkarmadı.eger sadece openbsd kursaydım dıske o zaman acılıs nasıl olacaktı kendı mbrsını yukleyecektı sanırım deılmı? ---asıl sormak ıstedıgım openbsd ye kde kurulabılıyormu?arastırdım kurulabılıyor ancak yazılanlar cok uzun sure aldıgı yonunde yanı yaklasık 10 saat kadar bu sureyı kısaltmanın bır yolu yokmu yanı freebsd dıdekı gıbı cdden kurma sansım yokmu.bırde kurulum nasıl olacak bu kadar bekledıkten sonra bır sorun cıkmasından korkuyorum cd /usr/ports/x11/kde make install clean seklındemı olacak.bu konuda yardımcı olursanız sevınırım bırde sordugum ama cevap almadıgım su konuya bı el atarsan rapsodı (ınan bu konu son ) en azından cvsupı cevaplasan kafamda netlesecek bu olay---cvsupla malum port agacını guncellıyoruz.yanı ornegın ben a programını kurmadıysam (cd den default olarak )ve eger bu programın a2 surumu cıkmıssa ,cvsupla bu a programının guncel surumu olan a2 versıyonun nereden ve nasıl ındırılecegı bılgılerı port agacına eklenıyor ve ben bu programı kurmaya calıstıgımda a2 surumunu kurabılıyorum.sanırım olay boyle .buna sadece evet yada hayırla cevap versenız yeterlı olur ---buradakı releng degerı ıle ılgılı sorum mesela ben 4.9 kullanıyorum buradakı releng degerı ne olmalı 4_9 mu yoksam 4 mu yada 4_10 mu.aradaki fark ne olur?bırde eger ben 4.9 kullanmama ragmen bu degerı 5 yaparsam ne olur?5x stable olmadıgı ıcın programlarda stable olmazmı?en onemlısı bu deger 4.9 ıcın ne olmalı? tesekkurler ıyı calısmalar herkese |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Yönetim Danışmanı Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: /tmp/loop
|
merhaba,tek kursaydiniz kendi acilis yoneticisini kullanacakti, kde yerine daha hafif birseyler kurmayi deneyin, fluxbox gibi o da portlarda var. cvsup da bahsettigin olay bildigim kadari ile o sekilde ama bunu OpenBSD de yapamazsin sadece freeBSD icin gecerlidir. releng degerini cvsup yaptiktan sonra degistirmeniz gerekmez, sonucunu merak ediyorsaniz basit bir yaziliminkini degistirip gorun
__________________ ` ` |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |