![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ...Sanat insan içindir... Üyelik Tarihi: 10/2004
|
Borland, kod adı "DiamondBack" (Elmas Sırtı) adındaki yeni delphi sürümü Delphi 2005'i duyurdu. www.borland.com adresinden ayrıntılı bilgiyi alabirlirsiniz. Delphi 2005 hakkındaki röportajlar: http://bdn.borland.com/delphi/0,1419,1,00.html Delphi 2005 tanıtım pdf'si: http://www.borland.com/products/whit..._overview.html Delphi tanıtım videosu: http://info.borland.com/media/shockwave/delphi2005/d2005sneak.html |
| | |
| | #2 (permalink) |
| ...Sanat insan içindir... Üyelik Tarihi: 10/2004
|
Bu sürümde IDE'ye ağırlık vermişler. Otomatik değişken tanımlama, History gibi dehşet özellikler eklenmiş. En hoşuma giden otomatik değişken tanımlama. Meselâ kod yazıyorsunuz ve yeni bir değişken kullandınız ve bunu var bloğunda tanımlamadınız. Altını kırmızı ile çizerek tanımlanmadığını belirtiyor. Üzerine fare ile gelip sağ tıklayarak bunu otomatik var kısmında hızlıca tanımlayabiliyorsunuz. Bunun yanında IDE'sı aynı anda hem Delphi win32 +Delphi .Net + C# destekliyor. Bu da çok harika. Delphi 8'e göre IDE daha hızlı imiş. Bu arada Kylix ne oldu ve Delphi 2005'de CrossKylix ne alemde gibi sorulara da bu sürümde bulunmamakta diyorlar ama alt yapısı buna uygun hazırlanmış. 3.parti birleşenleri ve eklentilerle bu yetenek kazandırabiliyormuş. CLX (Cross Platform..) hadisesine de gelecek için çalışmaları varmış. Kylix 4 yolda yani... Güzel haber. Object Pascal Language artık Delphi Language oldu. Yani Delphi de Pascal'dan türetilerek oluşumunu tamamladı. Bunun göstergesidir. Dile PHP Kodu: Kısaca Delphi çoook daha güzel ve güçlü olmuş ve oluyor... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| God Of Delphi Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: Uranüs
|
Delphi 2005 de 3 compiler'ın bir arada olası ve tabiki .NET uyumluğunun olması ile birlikte IDE çok yawaşlamış. Kurulum sırasında size win32, .NET ve c# compiler'larının hangilerini kuracağını soruyor. sadece Win32 kurduğum halde yinede yawaş! Delphi 7 vclleri ufak değişikliklerle (.INC dosyalarındaki versiyon bilgileri vs.. delphi2005 compiler versiyonu 170 yani 17.0 ) Delphi 2005 Win32de kullanabiliyorsunuz. Interaktif debugger ile realtime olarak projenizi debug edebiliyorsunuz (tabi buda ayrı bir yawaşlatma sebebi.) neyse sonuç olarak ben 8 senedir delphi kullanıyorum, eğer Borland delphiyi bu şekilde geliştirmeye devam ederse, benim için delphi v7 bitti. Enson 24/11/2004 15:06 tarihinde TheLiandRi tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |