Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 18/10/2004, 20:38   #1 (permalink)
Eski Cevizci

blackman Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan OPENBSD kurulum gereklilik?

---oncelılle sormak ıstedıgım soru openbsd linux winxp aynı harddıskde olurmu aslında bıde freebsd'de var ama abartımı olur dıe soramadım.yanı bu 4 ısletım sıstemı aynı harddıskde grup ıle beraber olurmu?

---ben opensd'nın sıtesınde gordugum kadarıyla winle beraber oluyor ama orda freebsd dıdekı gıbı acılıs yonetıcısıne dokunma yada kendı acılıs yonetıcısını yukle gıbı bı secenek goremedım

---dıgerıde fdisk sırasında e 1 seklınde bır kullanım var buradakı 1'in kerametı ne onu anlamadım

---son sorumda aslında bu soru cok onemlı benım ıcın.freebsd'yı gordukten sonra koptum dırekt olyadan gıttım kıtabını aldım basladım calısmaya aslında cokda hosuma gıttı am takı oenbsdyı duyana kadar.hem secure hem bsd daha ne olsun dedım ama sormak ıstedıgımm eger daha once openbsd de tecrube dunmıs arkadaslar varsa openbsd ye geerk varmı yenı gerek varmı derken ogrenmesı zor bosuna zaman harcama freebsd yeterlı olurmu.dıger servıslerı yuklemek ve konfıgure etmek cokmu zor olur openbsdde .ne bılem squid qmail dns yoksam gercekten bu ısler bıraz ugrastırır ama cıdden degermı?eger etcrubesı olan arkadaslar varsa tecrubelerını anlatırlarsa sevınıım herkese hayırlı ramazanlar ıyı calısmalar
blackman hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/10/2004, 20:39   #2 (permalink)
Eski Cevizci

valla nasıl gazıda yedıysem avatarı bılem degıstırdım
Eski 19/10/2004, 09:14   #3 (permalink)
Yönetim Danışmanı

Rapsodi Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /tmp/loop

Merhaba,
OpenBSD, FreeBSD, Linux, Windows XP bilesimi bir diskte olur, GRUB araciligi ile rahatlikla kullanilabilir.
Fdisk sirasinda gordugunuz e fdisk'in bir komutudur ve edit manasina gelir yanindaki 1 ise ilk partitionu duzenlemek istediginizi belirtir.

Evet son sorunuz cok onemli, oncelikle kendinize sormalisiniz niye OpenBSD ya da FreeBSD ya da Linux diye? Tatminkar bir cevap verebiliyorsaniz kullanin xBSD yi ya da Linux'u. Tavsiyem su asamda en iyi oldugunuz bir tanesinde ilerlemeniz ve bir muddet sonra ihtiyaclariniz dogrultusunda digerlerine yonelmeniz, benim bsdleri kullanma yolculugum bu sekilde oldu 2-3 senelik linux kullanimimi ardindan bir arkadasimin(EnderUNIX ten Ismail Yenigul) benim red hat'in RPM bagimlilik sorunlari ile can cekismeme razi olmamasi ile FreeBSD'yi tavsiye etmesi üzerine FreeBSD'ye ilk adim attim .
Ilk asamalarda biraz zorlansam da sonralari Linux'a gore daha kullanisli, ciddi buldum ve bir muddet devam ettim sonraki isyerimde OpenBSD Firewall vardi onu ogrenme durumunda kaldim ona gectim vs, ama cogunlukla Linux kullanildigi icin genelde Linux kullanmaktayim .OpenBSD'yi guvenligi cok kritik alanlarda yerlestirip birakmak uzere kullaniyorum, bu arada OpenBSD'nin piyasadaki en sik kullanim alani adanmis Firewal'luktur.

Servisler vs kurulumu diger BSD ve Linuxlara gore zordur hemde bayagi zordur ama mantigini anladiktan sonra bir farki olmadigini goreceksiniz.
Eski 20/10/2004, 01:14   #4 (permalink)
.

BoraN Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: kayıp

Dün akşam FreeBSD kurmaya kalktım, Özellikle standart kurulumu seçtim ki bana fazla birşey sorulmasın diye (anlaşılacağı üzere konuya Fransız kalıyorum), yine de bir sürü seçenek ve soru çıktı karşıma.

Velhasıl kurulum tamamlandı uyarısı geldi, makineyi yeniden başlattıktan sonra;
"dehşet bir hata karşısında, nutkumuz tutuldu" uyarısı aldım.

Şimdi sorular:

1. Bu freebsd kurulumunu basite indirgeyerek anlatan güzel bir site varmıdır?

2. Ben FreeBSD 5.3 sürümünü FTP'den indirdim. İndirdiğim adres ve dosyalar şunlar:
ftp://ftp.nluug.nl/pub/FreeBSD/ISO-IMAGES-i386/5.3/

5.3-RC1-i386-disc1.iso
5.3-RC1-i386-disc2.iso (bu iki dosya Nero ile CD'ye basıldı)

Orada ayrıca;
5.3-RC1-i386-miniinst.iso
5.3-RC1-i386-bootonly.iso dosyaları da vardı, onları indirmedim.

İndirdiğim dosyalar kurulum için yeterli mi?
Eski 20/10/2004, 01:19   #5 (permalink)
Eski Cevizci

www.enderunix.org sanırım ısını gorur olmadı valla ben sana hafıften yazarım basmakları yardımcı olmaya calısırım.

kurulum ıcın 1. cd yeterlı yanı sadece onu cek ordan kurlum yap
Eski 20/10/2004, 01:24   #6 (permalink)
.

BoraN Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: kayıp

2. CD'yi sormamıştı zaten.

EnderUnix'i karıştıralım biraz...

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz