Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Veritabanları & SQL

LinkBack Seçenekler
Eski 18/10/2004, 16:53   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan SQL serverda ve VS.NET de host yaratma sorunu

merhaba, arkadaşlar

win2003 server, üzerinde sqlserver2000 kullanıyorum, default olarak kurulumda windows auth. olarak local isimli sqlserver kullanıyor, ben kendi sqlserverimi ekleyemiyorum, new sqlserver registeration dediğimde localhost , bilgisayar adı veya ip numarasını kabul etmiyor, hata veriyor (connection failed gibi)kendi sqlserver ımı nası yaratabilirim.

Ayrıca Visual Studio.net üzerinde View/Server Explorer çalışmıyor, sqlserverı görmüyor ve "x" işareti gösteriyor, "Add New Server" dediğimde yine hiçbir şeklide sqlserver eklemeyemiyorum ve yaptığım uygulamalar da yazdığım hiçbir
sqlconnection bağlantı karakter katarını kabul etmiyor ve hata veriyor,

gerek sqlclient , gerekse oledb isim uzaylarını eklediğim halde , bağlantı kuramıyorum, acil bilen arkadaşlardan destek bekliyorum.

Teşekkürler..
Jason hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/10/2004, 06:37   #2 (permalink)
atg
ggg

Ampul

Birinci sorun şu yeni bir server register ederek var olan sql server'ın adını değiştiremezsin. bunu yapman için sql server'ın kurulumunda araya girmen gerekiyor , bir ikincisi yeni bir server register etmek le ancak başka bir bilgisayar üzerindeki yada aynı bilgisayar üzerindeki SQL Server'ın çalışan ikinci bir kopyasınıda Enterprise Manager dan yönetmeni sağlar, ama aslında senin yapmak istediğin şey VS.NET'in SQL Server ile bağlantı kurması ve server explorer kısmında SQL Server ve ona ait veritabanlarını görüntületmek, galiba?

Şimdi gerçekten yapmak istediğin şey acayip GICIK! Yazını okuyunca bende denedim cidden aynı şeyler banada oldu, MCP liğimden(070-229 SQL Server 2000)utandım doğrusu, ama sana söyliyeceklerimi iyi dinle

Şimdi normal olarak SQL Server'ı kur, kurulum "default Instance name" olarak bilgisayar adını alıyor yani 'BENIMBILGISAYAR\BENIMBILGISAYAR' gibi sonra VS.NET'i aç menülerden Tools->Connect to Database'i seç gelen pencereden windows authentication'ı seç, 'select or enter a server name' bölümünü boş bırak, altta 'select the database on the server' yazan kısımdan bir veri tabanı seç seçmezsen master veritabanı otomatik seçiliyor ve OK tıkla, yeni bir pencere gelecek burada listede '(local)' diye gözüken bir seçenek var bunu seç, aşağıdan Trusted connection'ı seç sonra OK Tıkla ve bu işkenceye bir son ver.

[Bu Kısım Ek]
Senin bir veritabanına bağlantı kurabilmen için bahsettiğin şeylerden hiçbirini yapman gerekmiyor ama? Problem buysa vritbanına nasıl bağlantı yapacağını C# bölümüne sorman gerekir

Hadi kolay gelsin
atg hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı