![]() | |
| | #1 (permalink) |
| misafir
|
Merhaba Benim birkaç topliste üye bir sitem var her toplist farklı bir deger gösteriyor. Örneğin : iyinet.com da bir sayac degeri 1000 iken başka bir topliste aynı web sitesinin sayac degeri 800 başka bir topliste de 1500 olabiliyor bu degerler gerçek deil örnek deger dir. Sayac dosyaları sitenin aynı yerlerinde olduklarına göre hiçbir farklılık yok iken bu fark nasıl oluşur bilen varmı ? |
|
| | #2 (permalink) |
| onu.Я Üyelik Tarihi: 04/2004
|
Kimisi tekil, kimisi çoğul hite bakıyor olabilir. Ama bana öyle geliyorki işin içinde biraz aldatmacada var. Toplistlere pek güvenmemek lazım. Sen bir sayaç koy, tekil hit ve çoğul hitlerini say. Toplistler kafasına göre değer verir |
| | |
| | #4 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Uc ayrı toplıstın var farzedelım.. Senın sıtenı yayınlayan makınayla beraber bu dort sunucu yapıyor.. Her bırının ınternet uzerınde farklı bı konuma sahıp oldugunuda dusunursek, 1. Sunuculardan bırınde yasanan teknık bı sorun onu gerıde bırakabılır. 2. Sunuculardan bırı yada bı kacı bı surelıgıne dusmus olabılır. 3. Bı zıyaretcı olarak benım bulundugum konumda bu sunuculardan bırıne yada bı kacına erısılemeyebılır. Bu durumda bu tur farklılıklar normal gıbı.. Ama yınede en ıyısı elbette kendı hıtını kendın saymak olacaktır.. Cunku ozaman sıtene erısebıldıgım surece benı sayabılırsın. |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| onu.Я Üyelik Tarihi: 04/2004
| Alıntı:
| |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Kurdoğlu Üyelik Tarihi: 01/2003
|
sayaç sıfırlanma ânı tesir eder bu doğru. hunter'ın dedikleri de tesir eder. ayrıca toplistlerin sayış şekli de farklı olabilir. hepsi tekil de saysa tekili farklı şeylerle kontrol edebilirler. kimisi cookie kullanır, kimisi session kullanır, kimisi ip kontrol eder. aynı ip'li birden fazla kullanıcı olabiliyor, bu durumda cookie sayan çok sayar... gibi. aklıma başka bir şey getirdi bu arada: bâzen bir e-mail yerine ulaşmayınca, ya da bir site bir seferde açılmayınca isyân edenlere, "nasıl oluyor da böyle oluyor?" diyenlere internette bir bilginin bir yerden bir yere giderken başına neler geldiğini bildiğim kadar anlatıyorum ve esas bir çok işin sâniyeler mertebesinde bir karışıklık olmadan nasıl gerçekleştiğine şaşmak gerektiğini söylüyorum. bu da ona benziyor. eğer rakamlar birbirini tutarsa şaşırıp "tesâdüf herhalde" demeli
__________________ Kısmetindir gezdiren yer yer seni, Arşa çıksan âkıbet: yer yer seni. Ânın içün, ânın adı yer oldu, Önce besler, sonra kendi yer seni. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Konuyla pek ılgılı degıl ama.. Bı zaman cok ugrastırıp calıstıramadıgım (cerez gondermede bı sorunu vardı sunucun, yada ben beceremedım) bı onlıne zıyaretcı sayacını random deger vererek halletmıstım.. Yanı sayac bır ıle on arası herhangı bır degerı onlıne kısı sayısı olarak goruntuluyordu.. Bu kod suan halen oyle calısıyor sanırım |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Crazy Designer Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İzmir
|
Bence de kendi hitini kendin say hem böylece istatistik de tutasbilirsin. Yani sayfama nereden geldi hangi arama motoru daha çok üye gönderiyor, ayrıca hangi kelimeleri arıyarak geldiklerini de görebilirsin bölece sayfanın arama motorlarında daha üstlerde yer almasını sağlayabilirsin. Yapabilene aşk olsun |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |